Пишав и во здраствени проблеми, но не добив одговор. Едно делче од 5ката горе, лево ми излезе, сега и друг дел се клати, но не можам да го извадам. И многу крвари. Опасно ли е? Сега почнав и да кашлам, а предмалку имав и температура. Крвта ја чувствувам низ грлото, одвратно е. И ме гуши. Што да правам?
Нема кај нас дежурен. А мојата заболекарка беше 1ва смена, додека јас се разбудив доцна, така да ќе си чекам до Понеделник.
Исплакни ја устата со вода + хидроген во однос 3:1, или со солена вода (ќе пече и во двата случаеви). Или плакни со оладен и процеден чај од жалфија. И напиј се апче против болка, види дома ако имаш нешто што содржи ибупрофен (ќе намали болка, а ќе намали и воспаление) или барем аналгин. Чим си имала температура (колку?) тогаш најверојатно е забот воспален, ама јас никогаш не земам антибиотици на своја рака. Ако отечеш ептен тогаш утре од сабајле обавезно на општ доктор да ти препишат или да те боцнат со антибиотик плус кортикостероид(дексаметазон) ако е ептен сериозно. Со заби не треба да се игра, особено не со воспалени, нема да ти пишувам реферати што и како може бидејќи ќе те исплашам непотребно ама имај во предвид дека воспален заб е итна ствар.
Јас ги цртам со старо четче од Голден Роус тушот што е со меко четче,а ако сакам топчиња да правам ги правам со тие црните шноли што се оние класика што се,сигурно ги знаеш
Зависи каде патуваш. Ама чим е со виз блиско е нели, европа. Смееш дефинитивно да носиш 200 цигари што е една штека, во рачен багаж во кабина со тебе. Димензиите се важни, килажата на рачен багаж не е. Само ги интересира за место колку зафаќа. Ако е поголемо од димензиите ќе те тераат да го чекираш во каргото и ќе те одерат за пари, затоа стриктно држи се до димензиите.
Ах бе Теди, па се зезав, нели гледаш дека се зезав ко човек само заборавив смајли да ставам, мој пропуст. Јас кога ќе дојдам до таа бројка, планирам така да постапам, а за вас вие си знаете
Па не би ги трошела до толку, мора да имаме осет а и треба да го вмешаме Ден Браун, да го дешифрираме кодот на Да Винчи а и бидејќи пред време знам кој е светиот грал во филмот, ќе прифатев ако се работеше за некој убав згоден син, но за женска не би правела толку трошоци. Ќерката-свет грал, може да му ја доделат на Јипи кога ќе наполни толку мислења, зашто он е по ќерките.
Не ја мисли уште сега толку, немој на крај некој Свет точак да ти дадат Кај и да е, ќе најдат некој Свет грал по твоја мерка, како скроен за тебе, ти само пишувај си мислења
Ма не ги лажи да бараат, јас го најдов, па и мерки да им барав немаше вака да ми го погодат скроен за мене.
Де ма не не издавај Ќути си таму, нели е убаво така како за реклама да ги подлажеш малку, па сите се затрчаат да прават розeво цвеќенце, за на крај само да се сликаат со него
^^ Не бре, јас реков за мене да не бараат, дека го најдов, а не за другите. А и веќе длабоко навлеговме во офтопик, само прашање на време е кога...
^ не мора да значи дека ќе ... Се бива инаку еве како би се носел ГРАЛот. http://www.youtube.com/watch?v=Q8lxGGx0R04 Спојлер Барем јас вака ја замислувам церемонијата
Дали знае некој од каде е паркингот и влезот за во хотелот Арка? Од страна на чаршијата веројатно зошто на главнава улица не е ...