Да да, знам дека имаат приватен ама незнаев како се стига До паркингот е влезот на хотелот или е поодалечено?немам претстава зошто не сум била досега, па прашувам вакви прашања.
Одма после тунелот има-ат рампа за влез на нивниот приватен паркигн (со чувар-обезбедување ). Влезот во хотелот е одма до паркингот .
[/quote] Одма после тунелот има-ат рампа за влез на нивниот приватен паркигн (со чувар-обезбедување ). Влезот во хотелот е одма до паркингот . [/quote] Ги знам тунелите/пролазите, ќе се снајдам сигурно. Фала ти за брзата помош.
Саκам да пρашам дали неκаде во Охρид се пρодаваат аκустични гитаρи? Аκо знае неκој,неκа ми κаже κаде има таκва пρодавница низ Охρид,аκо таκва воопшто има. Благодаρам однапρед.
quote="Natali.3"][/quote] можеби звучам глупо со прашањето,ама ме интересира што означуваат овие бидејќи имам едно така поголемко и ми стои дома на зид,фала однапред
можеби звучам глупо со прашањето,ама ме интересира што означуваат овие бидејќи имам едно така поголемко и ми стои дома на зид,фала однапред [/quote] Dreamcatcher или фаќач на сонови, со индијанско потекло и верувањето е дека лови лоши соништа и кошмари, и се закачува над креветот во делот над главата.
Фала ти многу,од денес го закачувам над глава ,ќе мора од десната страна над главата се надевам ќе ги улови лошите соништа
Дали можат да те вратат од граница ако пасошот ти е при крај? планирам да одам на одмор после 10ти септември, а пасошот ми важи до 25 септември. дали постои шанса да ме вратат или не? секако дека јас планирам пред 25 да се вратам, ама да си прашам за секој случај јас.
Секако дека може да те вратат, понекогаш прават проблеми и да ти истекува за еден месец, а не пак за неколку дена. Претпоставувам дека ке одиш со сопствен превоз и смештај, оти во агенција сигурно би те вратиле со таков пасош. Мој совет е да извадиш нов, да не ти пропадне одморот.
Жени, ги пробавте ли Macaroons од штандот во City Mall ? Некни се брзав, а имаше ред пред мене и не ми се чекаше. Да знам дали се исплаќа, 30 ден. е едно оти.
Zavisi kade ke odis?lani koga odev za crns gora imase patnici so istecen rok na pasos pa gi pustia so licna karta da zaminat.od dr strana slovencite ns granica se mn strogi za ovie raboti.Ednas sakaa da me vratat iako imav rok na istekuvanje uste 10 dena ,edvaj se ubedivme nekako na kraj da me pustat
Бевме излезени со колеги во кафана , ми се слоши , што од цигари и алкохол(а 2 вотки испив) што од прегладнетост и дехидрирав , отидов на токсикологија да примам инфузија , ама се напна докторката и крв д ами земат , и со другарка што бев ја зема крвта ама и рекоа да донесеме книшка за 1 недела и да платиме партиципација , тоа докторката рече а биохемија каде што давав крв си е посебен оддел Бев пред некој ден и на шалтер однесов само книшка , прашав друго што треба? ми рече таа ништо , ми заведе податоци ,и више кога тргнав сфативме дека посебен оддел е биохемија и таму требаше да платам , а од Куманово да се мотам до Државна пак неможам. Дали да се јавам да прашам дали треба да се плати број нешто дали има некој или да ме оправи? Недај боже да стигне дома нешто или преку докторот близок е со татко ми па ке им стварам трауми на моите
Зависи во која држава, некаде бараат минимален број на месеци пред истек (да ти е пасошот минимум 3 или 4 месеци пред истек), а некои не бараат. Списокот го имаше на некоја од страниците на некое Министерство, ама не ми текнува точно на кое. Или можеш да поставиш прашање тука и да ти одговорат
Сакам да се пријавам како невработена во Заводот за вработување, со средно образование, дека сеуште студирам. Може да ми кажете кои документи се потребни за тоа? И дали дипломата за завршено средно образование треба да биде оригинал или може и копија ( ама не заверена кај нотар)?