Вчера ја удрив главата паѓајки од мост во вода. Ме болеше ама после ми помина ама денес ме боли вратот, едвај го мрдам и стомачните мускули ме болат ко да сум правела стомачни буквално. Дали мислите дека ми е од тоа што се удрив или? И што да пијам за да се намали болката?
Имам едно крвче златко од партнерот мие за матура. Планирав да го стопам пошто не носам злато,и да купам нешто друго... Но ми рекоја дека крвче златно не се топело... Сте чуле вие за вакво нешто ?
Значи кога ги купив фаремрките ми беа точни и после првото перење малку ми се раширија . Ви се има ли случено вакво нешто и дали постои начин за стеснување на ширината ?
Мене со сите скоро ми се случува затоа поука ми е да си земам еден број помали (ако се со ликра). Нема начин да се стеснат, освен да ги ставиш на вриење али тогаш ќе станат 5 броја помали и ќе избледат...
Има ... На шнајдер ќе одиш и од страна ќе ти ги намали по малце... Мене тетка ми постојано ми ги стеснува
Не сум чула за нешто вакво но не ти препорачувам да топиш злато а тоа што е подарок е плус причина Чувај го утре друг ден ќе ти се најде
Е па кога купуваш картичка со број таа стои на една друга пластифицирана нели, е на па на таа го имаш пукот. Пук 1 ќе треба да внесеш.
Или ако не можеш да најдеш се јавуваш во Оне или Т-мобиле или Вип и кажуваш податоци твои и ти го кажуваат, ама одма смени си пин полесен стаи си за секој случај
Луѓе, имав температура цела вечер, и сабајле кога станав имав температура, главата ми е тапан, се напив аналгин не ми поминува, кажувајте некое друго чаре, сама сум дома незнам што да правам.
Напиј се аналгин и парацетамол заедно, одма ќе ти спадне температурата. Советот за антибиотици јас би го игнорирала, не се зема такво нешто на своја рака! Побогу, само за температура се работи, не за некоја страшна инфекција па такви совети да се тресат од ракав Прво и основно, не можеш сама да купиш антибиотик од аптека без рецепт, а второ, треба прво на лекар да отидеш и да ти каже дали имаш потреба воопшто од антибиотици, па ако имаш да ти препише. Не е тоа играчка, само земи и пиј, како бонбони Значи, за да ти спадне темп. аналгин и парацетамол заедно. А подоцна секако оди на лекар
За температура: парацетамол, далерон, иако мене ми се ептен ефикасни Кафетин колд прашок во кесички, исто и Тилол хот, исто и Метафенот е доста ефикасен-тоа ти е парацетамо+бруфен. Што и да се напиеш од ова, нема да погрешиш. Антибиотици никако без консултација со лекар!
Бруфен, андол, парацетамол, далерон за температура. Ако главоболките ти се неиздржливи, напиј се поголема доза аналгин, или половина кетонал ако веќе е до толку работата. Само немој кетонал на празен желудник. Ако имаш сила во себе за поладен туш од вообичаено, добро би ти дошло. И јас стојам позади мислењето дека антибиотик на своја рака, никако не треба да се зема.
Zenski prvo se izvinuvam za latinicava. Sakav da prasham kako se mesti kirilica da pishuvam na telefon,se otepav nemozam da najdam. Fala vi odnapred.