Може ли некој да ми објасни како иде префрлањето на нов матичен лекар? Порано нели трбаше да отидеш да се одјавиш за да можеш да се префрлиш но сега со новиве системи наводно автоматски било се требало само да отидеш кај новиот доктор и он го терал целиот процес. Знае ли некој?
Мислам дека може и само да отидеш кај новиот доктор и да му речеш да те префрли ама и они исистираат да си го земеш картонот од стариот доктор зашто внатре ја имаш целата мед. историја, алергии, хронични занолувања и сл. А тоа на картичките го нема овен историјат кај кој доктор си се лечела, како ти тече осигурањето и такви работи
За туристи има мноогу,а ако планирате да одите само за викенд тогаш времето ќе биде супер,барем така кажаа на Канал 5 дека од петок времето ќе се стабилизира.
Сакав да ве прашам нешто: Моментално разгледувам низ темата ,,Модни критики за феминките тинејџерки'',е сега вака,нели има наведено правила:Темите во „Скриено катче“ можат да ги читаат само форумџики кои имаат барем сино цветче. Гостите воопшто не гледаат дека постои оваа категорија. Во оваа категорија не може да се отвораат теми. Ако имате предлог за нова тема, испратете ЛП до некоја од нашите модераторки. И забележав дека меѓу останатите кои ја разгледуваат таа категорија има и еден гостин. Како е можно да има гостин а наведено е дека гостите воопшто не гледаат дека постои таа категорија? Навистина не ми е јасно.
Гостинот е всушност член (кој има сино цветче и со самото тоа има дозвола да ја гледа категоријата), но кој има направено подесување на профилот да не му го покажува онлајн статусот. Затоа се појавува како „гостин“, а не со корисничкото име
Во дискотеки и кафулиња навечер да, инаку ако сакаш да прошеташ по кејот ќе добиеш чувство дека е февруари/март, а не почеток на сезона. Врнежливо е и променливо, а претпоставувам дека поради оваа клима и водата е многу ладна.
Јас имам многу пати нарачувано од купикнига и во зависност кога ќе им стигнат парите кои ги уплатуваш, 2-3 дена максимално
Ме интересира дали рутерите што се по 500-700 денари се квалитетни...т.е добри да не ми откажи за 1 месец многу ми се скапи оние над 1000 затоа прашувам за поефтиниве
Читам и е ми се верува, прашува дали некој знае какво е времето во Охрид и дали имало туристи? Па да беше 1914год да разберев ама во денешно време можеш да видиш во секој момент колку е температурата дали е облачно температура на водата.... И како некој да ти опише какво е ремето кога сето тоа можеш и сама да го видиш и да процениш дали ти одговара или не. За некого и на 25 степени е изгор, а за некого и на 35 е свежо. Глупаво е воопшто да прашуваш такво нешто. А, дали имало туристи? Секако дека има, што е многу што е малку е релативно, и што ти е тебе битно на пример дали има 100 000 или 10 000 туристи, што тоа тебе ти значи колку туристи има, нема концерт да правиш?
И во тие поскапите нема квалитетни. Јас од еми медија земав но при подесување цркна, ми дадоа друг и тој цркна Е на крај ми дадоа друга марка се угоде, така да нема скапо евтино за квалитет.
Една другарка ме предомислува ... не зимај од 500 ќе ти се расипи за 1 месец.. нз дали да го земам...ама и поскапине толку чина..
Mama оди во било која пиљара има секаде, само провери ги, оти одозгора во тие канчињата ставаат убави а внатре цели се со мувла и скапани. Затоа истури ги пред да ги купиш. Ако си од Ск и шеташ низ центар имаше во онаа пиљарата до Тинекс кај Палета пролазот.
Си сварив кафе но го преврив додека бев до веце баба ми вели не било убаво да се пие превриено а јас па си го испив и убаво ми беше зашо не смее? хахах ќе ми биде ли нешто
Можеби некому ќе му звучи глупаво ама да си прашам сепак. Спојлер Станува збор за џемперчево Го пробав денес, ама најголемо бројче што го имаат е М. Е сеа мене М ми е тесно Дали е до моделот не знам, не е многу тесено туку онака само кај рамениците. Самото џемперче е пократко, што значи морам да го носам со кошулка одоздола. Прашањето ми е дали ќе се растегне од перење? Вака ми е кнап, ама ако земам во предвид дека последниве неколку месеци накачив неколку килца кои планирам да ги симнам, се мислам дали да го земам? А го пекам уште од јануари, ама сега го начекав на попуст. Совет?