комплекс мн. комплекси Вид збор: Именка, машки род 1. Збир од појави, предмети, својства, што прават една целина. Англиски: complex Албански: kompleks, tërësi Примери: Звуков комплекс. Ритмички комплекс. Слично со: збир (м.) 2. Згради, објекти со архитектонско и функционално единство. Англиски: complex Албански: kompleks, bllok Употреба: Архитектура и градба Примери: Манастирски комплекс. Спортски комплекс. Индустриски комплекс. 3. Психолошки проблем, чувство на некаков недостаток што влијае негативно во однесувањето на човекот. Англиски: complex Албански: kompleks Употреба: Медицина Примери: Комплекс на пониска вредност. Депресивен комплекс.
Каде во Скопјево може да се купат врвци за патики? Порано памтам се продаваа на плоштад ама никако деновиве да начекам...
Нешто како фрустрации... во глобала секој човек ги има. На пример ќе видиш слика од некој модел и ќе си набиеш комплекси, дека не изгледаш како неа. Влијае на психата, ја намалува самодовербата. Причинува незадоволство од самиот себеси. На пример голем нос, не знам... Е сеа зависи, може и некој друг да ти наметнува мислење, дека си ваква/таква. Едно време видов кај Зелено пазарче, т.е. до Фемили шоп, имаше еден човек што продаваше врвки. Ваљда немам помешано со некое друго место.
Што да му купам на маж ми за роденден? Предходно сум му купувала облека, сезонски карти за на утакмица, машка ташна,козметика,новчаник каиш и да не ги пишувам сите клишеа. Ми треба нешто стварно оригинално...
Абе девојки, малце глупаво ми е прашањето. Ама ме мава некоја параноја. Се оди ли на лов на вечер? Колку што знаам јас не е возможно да се лови на вечер.... Ама да не грешам, м?
Дали се продава посебно само куќиштето што е во пекачот каде што се става брашното посебно,како резервен дел. Тоа би му дошло како ова што е на сликата над и до апаратот?
А зошто да не прави леб во ова? И ние имаме вакво на Горење ама по мало е и бело е. Мама прави леб во него и многу е убав, мек како душичка е.
Офф топик Спојлер Прекрасен е лебот,барем знам дека е чист без адитиви и со вистинско црно и ржано брашно. а струја троши помалку од рерна. И не пече 4 часа,зависи си од програмот. 1 саат го пече ,а 2 го меси -премесува и дига.
Не јас го немам ама една колешка (малку посмотанка) донесе на работа, абе како мастика за жвакање беше и вели дека се печел 4 часа (не вкупно 4 часа).Се извинувам прво требаше да прашам за вашето икуство.