Одмори го! Не поминувај многу време пред компјутер, не читај долго, не го напрегај... Исто така, око може и да `игра` од стрес, ако си нешто напната, обиди се да смириш.
Очниот нерв може да трепери од замор.Масирај го окото на очниот капак и мирувај колку што можеш без да го напрегаш.
Не би се согласил дека очниот нерв трепери од замор, обично таквите треперења се необјасниви и доагаат како појава на спазми во одредени мускули. Јас често имам треперење на вратниот мускул а ниту вежбам ниту ништо. Да, блага масажа ќе помогне но внимавај да не го иритираш окото, инаку при замор на окото, најчеста појава е печење и црвенило во окото, а не треперење на очниот капак и тоа како што разбрав на едното око. Инаку таа појава може да трае со години па и децении со одредено паузи, и воопшто не е опасна ниту е знак на некое заболување..
Во рок од 3 месеци два пати ми се појавува како масно ткиво во очниот капак. Дали на некој од вас му се има случено вакво нешто и како ви помина? Имам закажано на лекар но дури на 16 август, до тогаш останува да мислам од што може да биде?
Масното ткиво се појавува како резултат на зголемено лачење на лојните жлезди.И јас го имав овој проблем.Најпрво се третира со капки,најчесто Цитерал и маст за очи Тобрадекс.Доколку не се повлече преминува во капсула која може да се отстрани само со хируршка интервенција.Интервенцијата е со локална анестезија и трае околу 15 минути.Воопшто не е страшно.Јас имам направено ваков зафат во месец јуни и сега е во ред.По прегледот и терапијата што ќе ти ја препишат може ќе се повлече.
Чудно ми е што не го осетив на време. Осетив болка во окото и инстинктивно поминав со дланката и осетив дека имам топче, прво мислев дека е на окото но е внатре во очниот капак и ми помина без никаква терапија и јас не знам како. Но сега имам проблем мислам дека не трепкам со окото. Сепак, благодарам на издвоеното време и на советот.
Zenski da ve prasam, dali znaete kade i dali voopsto kaj nas moze da se najde od onie ledenite caevi Arizona? Nemozam sega slika da postiram od mobilen sum.. zatoa i pisuvam latinica :/ Inaku prasav vo temata za moda sto e pa me upatija tuka..
Дали неκаде по нет има ρаспоρед за бесплатните автобуси за κρушево за утρе? Се отепав од баρање по нет, по тв, во весниκ и ниκаде не најдов. Дали сте виделе негде?
Фризурата зависи и од изгледот облик на лице, висина, тежина..... Како може да ти каже некој на слепо каква фризуура ќе ти стои. А, ако ти сама незнаеш тешко дека некој ќе ти помофне. Фризура и облекување се лична работа и пред се треба да имаш сопствен изграден стил, а не некој да ти кажува каква фризура да направиш или како да се облечеш.
Јави се најблискиот штаб на ВМРО или по телевизиите или радиото што работи за нив, слободна република, така нешто беше...
едно многу многу глупаво прашање....... Има ли некој живеено во Америка ? сакам да одам (пуста желба) да живеам Како е таму животот? сакам и вас да ве прашам иначе сум зборувала и со домашните и со други ама да ве прашам и вас подобро ли е тука или таму ?