1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Можеш да го насликаш па да постираш? :^)
    Како тоа ти паднал нокт, ти се скршил само израснатиот нокт или како? Ако ти паднал нокт како да се откорнал ти ќе вриштиш сега од болка и нема да можеш да пишуваш на форум.
    Ако ти паднал само израснатиот дел, ништо страшно, ќе чекаш да ти порасне.
    Навистина чудно прашање, затоа ти побарав слика да ставиш, за да знаеме за што се работи.

2. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Не ги прифаќа сликите.
    Не ми е паднат целиот, туку само тоа што е белото, или израснато, како го викате.
    Знам дека е чудно, и мене ми е чудно, не е скинато, туку само си падна делчето. А не беше ни претерано долг, онака, средина...

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    ^^
    Де бе, јас па помислив нешто страшно е и дека се работи за живот или смрт, а тебе ноктот ти се скршил.
    Па мене често ми се кршат ноктите, дали од недостаток на витамини, дали од хормонална нерамнотежа или едноставно сум го скршила, можеби после миење садови или перење, па омекнал и се скршил. :D

4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Ааа, па можно е од водата да е. Рацете ми се нон стоп у вода, ја па помислив којзнае каков витамин па сеа ми фали, а баш ги испитував. :D
    Фала на одговорот. :)

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Ај некој кој знае да ми каже како и од каде да си извадам картичка за купување онлајн ( ебау, амазон, асос и сите слични страни). И за колку време ќе е готова. И дали се плаќа и колку.
    Не ми се смејте за прашањево, пред една недела прв пат сама влегов у банка за да си отворам трансакциона, пораснав! :tmi:
    Бејби степс сум со банкиве.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    17.191
    ^ Во банката каде што си отвори трансакциона, ќе си пополниш и барање за виза електрон. Не се наплаќа, ќе ти биде готова за 10тина дена.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    81.732
    Ќе одиш во Стопанска, ќе си земеш и пополниш барање за издавање картичка за онлајн купување, обавезно копија од лична карта и тоа е тоа. По една или две недели мислам би требало да е готова, ќе ти дадат и ЦД со неа.
    Всушност, еве ти корисен линк, ги имаш сите потребни информации.
    http://www.stb.com.mk/visa-internet-.nspx

П.С. Не знам каде ти е трансакционата отворена, јас мојата картичка ја вадев од таму, а сметката ми беше во друга банка. Без проблем ми отворија и во СТБ. :)

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Мишела а мора во Стопанска банка? Не може во Тутунска или Комерцијална или па друга?
    Фала ти многу инаку. :)

9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    81.732
    Битно е картичката да биде Виза. Мојата е извадена од поодамна и добив и трансакциска сметка со неа без проблем. Стопанска си ја спомнувам од навика можеби. :lol:

Сигурно може да се извади и од таму, прашај си за некоја евентуална измена, но мислам дека сепак процедурата е иста за сите картици од ваков тип. За десет-петнаесет дена ќе си ја добиеш.

10. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    стегнав reset your pasvord и сакам да изберам text me a code to reset my passvord и што ќе се случи? на дел ке ми стигне лозинката или???

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Девојки имам нокти(надградба на нокти). И време е да ги тргнам веќе преголеми ми се. Но дали може да ми кажете каде да ги направам поефтино да ставам само гел на мои нокти? За во Скопје прашувам

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ќе ти стигне кодот на телефон, па после можеш да си го смениш пасвордот.

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Да се надоврзам околу картичкиве за онлајн купување, затоа што сум иста како Анушка, појма немам како одат работиве. Јас ја имам онаа студентската на Тутунска, маестро картичка не може ли со неа да се прават порачки? Морам да имам виза електрон ?

14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    81.732
    Мислам дека мора да биде Виза електрон.
    Пробај дали ќе ти ја прифати таа картица што ја имаш, но не сум сигурна колку е соодветна за онлајн купување. Јас имам и една обична од УНИ банка, ама не ја користам за ваква работа за секој случај да не биде некоја беља.
    Нека каже некоја што повеќе се разбира во овие работи, да не сум грешка и јас случајно.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Зависи за која веб страна, за нашиве ќе ти прифатат секоја на тутунска, комерцијална...

Да не знате дали Базаро работи денес и до колку во Карпош 4

16. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    за работење работи ама до колку незнам мислам до 8 ама не сум сигурна ;)

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.156
    Каде можам да најдам од оние колачињата што се во форма на глувче или имаат над нив глушец чоколаден?
    Имаше порано во една маалска слаткарница сега нема. Ми треба конкретно место каде што со сигурност сте виделе.
    Ви благодарам :)

18. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    Na svekormi kje mu stavame pola godina,obicaite Se poinakvi od makedonskite(Se razdava na grob pa posle Ima plateno jadenje vo crkvena trpezarija).Za na grob Treba da napravam blago,Kakvi kolachi Ili torta bi dolikuvalo da odnesam?

19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Трпезата посна ли ќе ви е?

20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    61.895
    Viktorii4e, на гробишта не можеш да носиш торта или пак колачи со крем. Затоа најзгодно е да направиш или купиш ситни колачи кои што не се печат, на пример бомбички, бајадери и слично!