Зависи за кое училиште, ако го нема во темите отвори нова тема, ќе те посоветуваат тие таму што учеле.
Да твоите мислења се видливи за тој што ти е непријател Непријател се користи ако не сакаш да ги читаш мислењата на личноста и го пишува следново: Ова мислење е испратено од *****, кој(а) што се наоѓа во вашата листа на непријатели. Покажи го мислењето.
Феминки јас сум нова...иначе сакам да прашам дали некој може да ми даде некој линк од фејзбук бидејки во школото е блокиран? Благодарам
^Pinky,пробај со пегла,јас еднаш тренерки исфлекав со уфо лепак и мајка ми со пегла мислам дека го извади.
Имате школски фејЗбук? Ние немавме на времето. Блазе ви. Јас кога ќе погледнам од агол од 90 степени, ништо не успевам да видам (ете гледаш, тоа било проблемот, а јас пак цело време мислев дека проблемот ми е што не носам најки патики )
Девојки ај малку помош. Затнат ( незнам дали се вика така правилно,не знам како е точно ) ми е носов и не можам да дишам. Ај ако сакате кажете што да направам да се пушти малце колку да можам да спијам? Само да не се капки бидејќи од одредени причини не ги користам. Фала.
Мене во таква ситуација ми помага тоа малото инхалаторче со јак мирис на ментол. Ервејс мастики жвакај Тенка крпичка натопена целата во ракија покриј го целото лице и диши од неа Супа со многу црн бибер и лимон... Од оваа нешто сигурно ќе ти помогне ти ги кажав моите лекови во таква ситуација
Направи терапија со пареа ќе зовриеш вода во неа додади камилица или масло од еукалиптус (може и нане или чајно дрво) покриј ја главата со крпа и вдишувај од пареата мене ми помага
Ментол бонбона да не ти се наоѓа дома? Сега прочитав на интернет, дека било добро една лажица јаболков оцет да се промеша во чаша вода и да се испие. Така ќе се олеснел преминот на синусите. Потоа сок од лимон, топол туш (пареата допринесува да се одзатне носот), топла пилешка супа...
Зачинета храна Извонреден домашен лек во борба против затнат нос е консумирање на многу зачинета храна. Таа го подобрува протокот на слузта низ носниот простор.Ако често страдаш од затнат нос додади чили во прав оброкот. Вода и сол Во две шољи топла вода додади една лажица сол и измешајте. Со оваа течност измиј го носот и ќе се ослободиш од проблемот.
Кој нотар има најевтина такса, ми треба за заверка на диплома за завршено образование? И колку се движи отприлика ако знаете? Фала однапред