Дали смее да дарува крв лице кое има тетоважа??? Кога го читав формуларот со основни прашања за дарителот, имаше и прашање за тоа дали дарителот има тетоважа. Е сега, не ми е јасно дали е забрането само за оние кои неодамна биле тетовирани па треба да помине одреден период за да можат да даруваат крв или се мисли општо за сите лица кои имаат тетоважа, небитно кога е правена? Или пак тоа прашање е само превентивно поставено? Бидејќи нели така всушност е поголема веројатноста за хив. Ве молам, ако знае некој со сигурност како се правилата, нека ми пише, тука или во ЛП. Имам голема желба за тетоважа, а единствено нешто што може да ме предомисли е ова.
Како да ги одмирисам чевлите? Пробав со сода да отстои преку вечерта, но немаше баш ефект. Нешто друго?
наполни ги и оставија да стои цела вечер, А утре истреси ги А имаме ли отворено тема за овогодинешниот Виноскоп? И бил ли некој?
Вчера пратив писмо, до државна институција е, поточно за конкурс и е врзано со рок. Но во пошта кажав да биде испратено како обично, а се плашам дека нема да стигне во предвидениот рок. Па барам совет, дали да испратам уште едно, но овој пат препорачано. Би имало ли некаков проблем, со оглед на тоа што станува збор за конкурс па да дојде до ситуација да има две исти писма?
Праќај... повеќе писма значат поголема заинтересираност за предметот и ако јас лично сум крајно писимистички настроен за нашата државичка и државните институции врските се пред се писмата се во втор или некој друг ред
Не ми беше заборавена лозинката туку сакав постојната да ја променам. Сепак, благодарам Инаку најдов како е
Кога праќаш писмо (докумрнти) по пошта за оглас пожелно е тоа да биде препорачано.Но, бидејќи не си постапила така, испрати уште едно.Ништо не можеш да изгубиш, освен ако немаш врски.
Здраво! Дали некој знае кога има автобуси од Софија за Скопје во недела и со кои агенции се? Знам за од 19 часот со Галеб, но бараме порано.. На balkanviator пишува дека има автобус во 15:00 и 17:30, но не можам да најдам кои агенции се тие.. Ако знае некој нека ми пише.. Фала!
Знам дека прашањево не е за тука но не знам каде да прашам... Може некој да ми каже нешто повеќе за народните обичаи? барав на нет ама не најдов тоа што барам...
Да прашам, каде можам да најдам карго експрес во аеродром или центар? и поточни објаснувања каде се наогаат