Карго Експресс немаат база во аеродром ни во центар. туку кај Скопски Саем одма до хотел Вип. Девојки, да ве прашам вештачките трепки од природно влакно се мијат? И со што?
Пред 1 месец купив една зелена блуза на кратки, ми стана омилена, секој трет ден речиси си ја носев. Е сеа ја ставив за перење, во прашок, да стои малце, па да ја исперам, а пред тоа ја носев со еден розев дукер, па излеа ми пуштил тој црвена боја. На неколку места блузата ми е офарбана црвена многу се приметува и не можам да ја носам, ја ставив да се суши сега, ама не знам од што може да биде тоа. Пред тоа не видов дали е офарбана на брзина се пресоблеков, а може да било од дуксерот, може и од нешто друго да пуштило хм? Како можам тоа црвеното да го извадам, пак да биде ко порано блузата или нема теоретски шанси? Ама се изнервирав сега...
^^ Венишот да не го извади и зеленото? Ние дома често користиме вениш ама стрикно за бели работи... Dream-Girl, а да ја испереш уште еднаш и со сапун за алишта да триеш на офарбаните места?
Истово прашање и во друга тема го поставив, ќе го копирам бидејќи тука сметам дека повеќе членови ќе го прочитаат Цело лето размислував каде ќе се запишам на турски јазик, и одлучив тоа да биде во Јунус Емре, турскиот културен центар. Поднесов барање, ми дадоа и профактура за плаќање, само се чекаше да ме известат за датумот кога ќе почнам со часови. Сега дојде до компликации, немало место, имало премногу заинтересирани а и истовремено проблем бил терминот (сабота недела), сеуште не биле обработени тие смени. Скоро во сите центри за странски јазици уписниот рок е веќе поминат, а цврсто сум решена дека морам да почнам од оваа година на курс (ми треба сертификат). Може некој да ме упати каде (по можност во Центар/Аеродром) се изучува турски јазик а и да не ми прават проблем што барам упис покасно? Ако некој знае, ве молам ЛП Ќе ви бидам беееескрајно благодарна
Знае ли некој некој бесплатен софтвер за 2д анимација. И линк за симнување. Бидејќи пробав да го симнам pencil, но ми беше заклучено со winzip и незнам како да го отклучам, не се разбирам многу по компјутери..
За Yowantty: млечни производи,јогуртче,к.млеко,млеко,сиренце,кашкавалче тие работи,другоо месо пилешко,батачиња,стек,така тоа
Оригинали се ,нормално ќе потенцираш. Се уплаќа нешто на некоја ж-ро сметка. Ќе ти дадат во училиште.
Вака,за нашата годишнина не планирам нешто многу да се трошам,патем и не сум многу при пари,па би сакала да ми дадете некоја идеја. Планирам да напишам неколку причини зошто го сакам(не мора да се 100),денес купив и кутија средна големина,па планирав да ги ставам во неа и да ставам бомбони чоколадни,но незнам дали е океј.Некако да не е штуро.Некој друг предлог како да ги ставам пораките или и нешто плус да додам во кутијата.Иначе ќе имам плус и слика во рамка и уште еден скромен поклон со 2 небива Незнам баш дали е прашањево за тука но би ми бил добредојден некој совет
Во ГТЦ порано имаше библиотека, наjвероjатно уште постои. Друга, не далеку од Центар е Браќа Миладиновци, каj Градежен факултет се наоѓа.
Јас во ГТЦ немам видено библиотека. Само читалната горе ја имам видено. А во Автокоманда Браќа Миладиновци ми е мнооогу далеку