Па по сите факултети е истата приказна, демек нема да може да се запише нареден семестар бла бла, а вистината е дека нема никакви последици ако не си била.
А што била работата со ова пешачењево? Еве јас сега дознавам, а и од моја група никој нема отидено ...
Некои факултети имаат и физичко и сеа демек за ден на дрво или незнам за што точно ги тераат да пешачат до Водно и демек нема да им дадат потписи, печати, ги заплашуваат студентиве колку да одат. Демек тој потпис/печат ти е за физичко. Незнам дали сите ги тераат да одат или само бруцошите, ама мислам дека само бруцошите, зашто нели физичко има смао во рпвиот семестар или негде во вториот. Нема везе, ако не отидете пак ќе ви стави професорот по физичко потпис, едноставно неможе да те стави.
Ние имаме физичко, ама нели треба да го избереш тој предмет како физичко. Башка кај нас. шефот на катедрата по македонски јазик рече дека не е задолжително секој да оди.
Ама мимс проблемот е што кај мене нема воопшто физичко. Еве јас сум апсолвент годинава, и до сега никогаш за овие 4 години не се случило да имаме некаква активност, без разлика кој повод да е. Видов дека поставувале некакви постери/ хамери во врска со екстерново, па помислив да не има врска со тоа. А зарем помина ден на дрвото? До толку ли сум падната од марс?
Е незнам, јас кажувам нас како студенти што не лажеа секоја година, а гледам и блискиве. Сепак не е задолжително и неможе да биде, и никој неможе и несмее да ти се заканува дека нема да добиеш потпис или дека нема да можеш да завериш/запишеш семестар за таква банална работа. Си постои статут на факултетот неможе секој што сака да прави и да те условува како ќе му текне. Појма неам кога е ден на дрвото и мислам дека не е поминат.
Ќе може некој да ми каже каде се наоѓа кафе ин во центар? Знам само дека е кај студентскиот Кузман, е сега точно каде е..
Ја поминуваш гимназијата Јосип Броз, продолжуваш право до семафорите, поминуваш улица и на ќошот од лева страна доаѓа. На другата страна на улицата е бутикот Мана Фешн, а Кузман студентскиот ти е спроти кафичов ама малку подоле.
@mims-89 по уличката каде што е влеезот на студентскиов, таму е кафе ин, малку подоле и од спроти? Извини вака не можам да се снајдам
Не туку на самиот булевар е, на ќошот помеѓу бул. Климент Охридски и Митрополит Теодосиј Голаганов пиши на Гугл Мапс ќе ти излезат улициве. Друга опција ти е одиш по булеваров кај Нова Македонија зградата, од таа страна баш и цепаш право само до раскрсницата, одма ти е на ќошот од лева страна, има и фризерко студио Ин до него. Студентскиот ти е на ул Теодосиј Голаганов ама има уште за одење, не е баш спроти. Погледни на сликава каде што пишува студио Ин.
Девојки каде точно на Бит пазар е таа Амели или како се вика незнам за чупање,не видов баш на автобуската некој салон позади е во зградите или ?
Баш на бит пазар кај што застанува 50ка има една зграда, доле има продавница за теписи а горе на излозите пишува Second Hand Shop. Тука ке се качиш и горе ке видиш одма на вториот спрат лево после скалите
Здраво девојки незнаев каде па пишам па затоа се одлучив овде... сакам да прашам зошто од таблетот неможам да пишам на македонски на форумов ? пред тоа имаше горе десно знакче за да го промениш јазикот а сега нема ништо??? знае ли некој да ми помогне?