НЗС е математички термин и означува најмал заеднички содржател. Се користи при сметање со дропки. А во говорниот јазик, често се употребува во смисла да се најде нешто заедничко за посебни работи кои се случајно поврзани, ама инаку врска немаат едно со друго. Не знам ни дали убаво објаснив?!
па во златара на др место нема кај да го смениш, ако ти бараат лична карта прати некој др да ти го замени
Дали е во сабота тодорова сабота и дали утре вечер се става огледалце и други работи под перница за да го сонуваш тој што ке ти биде сопруг?Како беше,што поточно се ставаше?
Колку што јас знам се става првиот залак од петочната вечера спроти Тодорова сабота. Значи денес за вечера првиот залак ќе го изџвакаш и нема да го голтнеш, туку ќе го плукнеш и ставиш вечер под перница. Утре сабајле ќе знаеш кого ќе земеш за маж. Ќе си го сониш. Е па ај да видиме дали ова функционира
Кај мене е обратно Јас кога се гледам себеси на огледало сум многу слаба,а сама кога ќе се гледам поразлична слика
Не знам кај да поставам на друго место. Сакам да знам дали има некоја барелина на форумов, или некој што игра аргентинско танго и слично..ми треба за фотосесија и за видео..
Денес ја снимав кичмата (иман сколиоза) и докторот на извештајот напишал РТГ РИСЕР 4-5. Прашањето ми е што значи ова РТГ РИСЕР 4-5 ?
Дали некој знае која е отприлика цената на Шток и дали има некоја продавница/маркет каде се поефтини ваквите жестоки алхохолни пијалоци?
Девојки ај помош имам некој плац ама не знам што е предвидено за градба во него, каде мо`е да се најде детален урбанистички план на интернет (или каде да се обратам за да добијам уви во истиот)/
Тој ми рече дека е подобро и да го носам корсетот уште 3 месеци и се ќе се среди. Дома видов за ова РТГ РИСЕР 4-5.