Чим е за во тушкабина, пробај со цевомил, или со солна киселина, и од мс.мускуло има такви ко за во цевка да истуриш средство.Ние имавме такво земено(цевомил) мн ефикасно беше...го оставаш подолго време 45мин 1 сат или поќе како сакаш и после топла вода му пушташ, види разгледај во маркетите а за постапките ти пиши и на нив...Позз
Некој што престојува во студентскиот дом Кузман ако може да ме упати каде има пред домот деловна зграда? Ми пишале деловната зграда пред домот Кузман, бр. 28. Јас знам домот каде е, ама зградава која е врска си немам, не можам да се сетам. Би ми било многу од помош ако знае некој.
Има зграда баш пред домот сигурно на таа мислат, долу има отворено некои канцеларии нешто за храна а горе сигурно има деловни простории нели таму те викнале. Ќе прашаш и ќе ти кажат кај треба влезиш.
Знам дека имаше некоја зграда пред домот, ама не знаев дека таа ја сметаат како деловна зграда. Ти благодарам многу.
Каде можам да видам на форумов на која форумџика и е роденден денес,некако сеуште слабо се снаоѓам со новата фемина?
Настината сум страшно, се опоравувам полека а денес ми се појави затнатост на едното уво, сега и на двете и тоа страшна.На одредено време чувствувам и силна тапа болка. Се слушнав со лекар ми рече да испијам парацетамол, антибиотик (цефалексин, што и инаку го пијам неколку дена) и да ставам топла крпа на увото. Сега ова последново, по нет читам да се стави ладна крпа....Ладна или топла ???
Го поставив прашањево и во друга тема но не добив одговор па се надевам овде некој ќе прочита и ке знае да ми каже. Дали на секој златен прстен мора да има жиг од некое бројче на него ? Што ако нема ? доколку некој знае да ми објасни,баш ми е потребен одговорот.
@sofijanoka, стави топла!!! Кога бев мала неколку пати поштено ме имаа фатено ушите и баба ми ќе ми наполнеше чорап со сол за готвење, ќе го загрееше во рерна и ќе ми го дадеше да го држам на болното уво
Ke moze li nekoj DA mi kaze kako DA stavam pari na moja smetka treba uplatnica da popolnam ili kako??? Blagodaram odnapred i se izvinuvam za latinica od mob pisuvam pozz
Vaka smetkata e na sestra mi e Sega treba DA I pratam pari am a na Smetka??? Kaki so uplatnica DA popolnam so nejzina transakciska Smetka ke moze li? Smetkata I e of nlb Dali moze I od Dr banka DA. Pustam ili treba od nlb DA e