Минатата недела на свадба успеав да им направам неколку линии на новите црни лаковани салонки Чаре? (изгледа нема)
Сакав да прашам дали матичниот лекар може да ти даде оправдание (за на училиште) ако не си бил на лекар? Средата не бев на училиште, ама не отидов на доктор. А на школо не ни ги признаваат оправданијата од родител. Да не се брукам пред докторка, затоа прашувам
Зошто да не може.... Секако дека може. Ке одиш ќе и речиш болна бев или слично ќе ти пише едно оправдание и крај
да да, може, би требало уште да трае тоа. Jас ехе, кај мојава докторка растур правев во средно Cамо зависи и до докторката, ако е некоја ифрит може и да ти каже со родител...
^ Ќе му кажеш што ти било дента (ако не ти било ништо - ќе смислиш нешто), па ќе ти напише оправдание. Јас вторава опција ја немам употребено, ама сепак многумина така прават. Не се секирај.
Зависи од докторката,излажи ја дека не си можела да одиш кај неа дека си го преспала цел ден од што не ти било добро,пробај
Мојата докторка мене ми земаше мито. За 50че се продаваше бе. Или 200 гр. кафе. Спреми си и тоа за секој случај, да не побара
Како се вика продавницата за чевли што се наога во Лептокарија веднаш до Т-мобајл, не ми текнува никако??
Имаш приватни доктори што даваат оправдание за 100 денари, ма да некогаш правеле проблеми, ама ако оставиш впечаток на чесно и мирно девојче ќе ти пишат. Кај и да видиш ординација, слободни влези и прашај дали пишувате оправдание за школо, а ако те прашаат зошто не си зела од матичен можеш да излажеш дека немате здраствено осигурување и непосетуваш матичен,а покрај родител потребна ти е лекарска потврда за отсуството. Ние така сме се снабдувале со оправданија, малку ке пролажеш, ама ке си најдеш оправдание Ако мислиш на продавницата последна во првиот ред ( ма да не сум сигурна дека таму има Т-мобајл) ама обична таа е најпосетувана продавница за чевли во Лекптокарија, се вика Мис Шус, ја има и во трговски спроти кино Милениум, и во Кисела Вода. Пак ќе речам, незнам дали е до Т-мобиле оваа
Кажи дека си добила и многу ти било лошо, јас на тоа се вадев До душа и така и беше у глобала, некад и не толку ама обавезно си го преседував дома тој ден, а и не само тој
Луѓе месецов знам дека е Младенци, па ќе треба да одам на гости со дечко ми. Кажете ми што се носи, никогаш до сега не сум била. Се купуваат поклони, или се носи цвеќе или благо или што? Ќе ги замолам поискусните и мажените да ми помогнат
Па комплет филџани,чаши.....некој убав комплет чинии.Некоја од вазна украсна.Зависи колку ти се блиски и колку планираш да дадеш.
Кога ќе влезеш оди право до крај и после лево, не можеш да ги утнеш. Не знам како точно да ти објаснам.
Редицата после играчките, тука се наоѓаат рамките за слики. Значи од влезот само право шибај, нема шанси да не ги видиш.
Сакам да ве прашам едно глупаво прашање Дали знаете има ли некој прашок,некои апчиња или било што за намалување на прдење. Не јадам храна која предизвикува дуење и гасови,ама се утепав од прдење Ве молам доколку знаете,пишете.Оти на лекар да одам ми е срам Благодарам однапред