znaci deka si smrznala...ne si bila toplo oblecena, mene ova mi se slucuva koga odam na planina, pa stapalcata od ladnoto me ceskaat kako suga da imam a cuvstvoto e bas takvo kako sto go opisa. Pa gi stavam vo topla voda so sol. Taka mi imaat kazano...I mi pominuva. A ti zemi napolni ja kadata. Ama prvo dobro stopli ja prostorijata-WCto
Рекла казала се тоа. Еве имам една мајка тука од 77 години и баш ја прашав, појма нема жената. Е сега има едно старо предане за Задушница или во мојот крај Мртвем се вика, демек тогаш да не се бањаш зошто може мртва коска да ти излезе.
Секој крај има различни верувања. Јас за ова прв пат слушнав. Само ми е нелогично што младите веруваат во нив, али нивни живот, кој како сака нека си тера
Девојки со што ги острете вашите моливи за очи и усни?Јас со една железна машинка за моливи, ама многу ми ги прави тупи, поточно не ми прави такво остро врвче што имаат кога ќе ги купиш.Да не треба посебна машинка за такви моливи да купам?
И мајка ми така ги режи со режалка, нема друго тоа е што да правиме и на неа и се такви па со режалка за моливи само и толку.
Постојат посебни режалки за шминка, со отвор за потенко и отвор за подебело моливче и обично се пластични.
Нема шанси да наостриш моливче толку многу како кога ќе го купиш. Имам неколку острилки за моливчиња, ама со сите исто испаѓа. Ако многу го остриш се крши
Taka e, ama zavisi i od drvoto na molivceto. Mi se slucuvalo go ostram , a drvceto se krsi, ednostavno se lista celoto. Nema veze so brendot.I od isti brend molivcinja mi imale razlicen kvalitet na drvceto. Nekoj molivcinja bile super ama sum gi frlala zosto ne sum mozela nikako da gi naostram.
мука мучам да направам позадина која подоцна ќе ми ја направат во нешто како тапет за на ѕид.. не знам како да спојам слика и текст во пеинт.. некоја идеа?
Да не знае некој како се викаше тоа фото студиото кај 7ца во Центар, Фото Мите ли беше никако да се сетам. Ме интересира до колку саат работи или некој линк од златна книга или фејсбук да видам телефонски број... Ако е Мите ќе го најдам, ако не како се вика...?
Да прашам...во Прилеп близина ресторанот Македонска куќа, давале бесплатни часови шпански јазик но незнам точно каде. Жената е од Шпанија, Росана мислам се вика, 6 месеци е тука, Прилеп. Ве молам доколку некој знае, нека ми пиши
Многу малце. Барем во Битола. Јас сум волонтер во здружението „Мали Херои“ од Битола и општината ни дава многу малце пари кога ќе учествуваме во БитФест- Битолското лето со 2-3 проекти. Најчесто кога ќе имаме куче или маче повредено сите членови даваме по 30, 50, 100 денари кој колку можи со цел да му платиме на ветеринарите за помошта секако со попуст ни помагаат, за храна и таа е со попуст и така. Сумите се стварно смешни, и најмногу ме иритира кога ќе речат ами како не тие во непрофитните здруженија за нив парите си ги земаат. Кој пари?...