1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Значи само преку апликации отвара, а преку веб не. Јас симнав Автобуско (жолта слика има), ама ќе видиме колку е точен распоредов...

2. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Девојки ќе бидам потполно искрена и ќе си кажам,се шетавме со дечко ми низ сити мол и наидов на еден преубав кармин,кој што беше и прескап!!!! Се излажав некако и го ставив во џеб. Откако искочив од маркетот обезбедување ме повика во канцеларија и ми побараа лична карта,но не дадов,кажав лажно име и презиме..карминот беше 500 денари,а на мене ми бараа да платам 12 илјади.... и башка дечко ми соучесник бил,па и он крив. Он ја даде неговата лична карта,и ми бараа на лице местох пари,јас не се расправав,фино си кажав јас да сум имала пари би го купила..Ми даде госпоѓата рок до утре да и однесам 6 илјади,доколку немам 12...ако не писмо да ме тужела ќе ми пратела..Дечко ми има една адреса на која што веќе нема таму куќа и така се води во лична карта..прашањто ми беше дали ова е стварно така? и дали може да ме тужат за едно карминче..па јас мислам да отидам на суд за тоа ќе ми се згазат од смеење..цц...ама ова ми е памет за друг пат! и ве молам без осудувања!

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Bidejki nemaat tvoj podatoci ne mozat da te najdat , a deckoti ako e prijaven negde vo firma i prima plata preku banka posle nekoj period ke mu ja blokiraat smetkata i ke go dadat na izbrsitel vo slucaj ako go tuzat i mu prakaat pokana za sud na taa adresa od licna karta . Pamet vo glava i ne se lazi drug pat :*

4. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Знае некој кај да најдам спирализер? И колку пари е? :)
    На ова мислам:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ne se raboti za karmince.Se raboti za "delo".
    Ako nim om se cudis zosto sevo ova za edno karmince togas zosto ti seto toa zaradi istoto karmince.Fer e neli?:)
    Ne te osuduvam ama pa i ic ne te opravduvam.Ne znam dali e taka no i jas bi postapila kako i niv.Ne za drugo,za pamet,kako sto kaza i samata.
    Pa vidi ti dali dokolku platis bi napravila pak isto.Aj so lesno.

На Rose96, Annath и toogood им се допаѓа ова.
  6. anna.tesoro

anna.tesoro Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    99
    Каде можам да го гледам филмот Мајки од Милчо Манчевски?

7. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Сега ќе ти го најдеме Кчери :D hahaha

8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    можеш да си правиш бесплатно муабет, тоа е предноста :)

9. anna.tesoro

anna.tesoro Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    99
    Ајде плиииииз :D цел саат барам

10. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    али брате филмот е +18...Има секс сцени xD hahahaha
    od youtube go izbrisale .. poradi copyright

11. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    ali eve ja najjakata scena :D HHAHAHAHAAHHAHAAHHAHA:rofl::rofl::rofl:

На anna.tesoro му/ѝ се допаѓа ова.
  12. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Брат..Стварно го нема филмот..Го избришале на јутуб поради копирајт а за да го спуштиш слабо...сори што те разочарав xD..

13. anna.tesoro

anna.tesoro Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    99
    Ееее колку сакав да го изгледам :( јас и среќата моја :D
    Фала ти и извини што те измачив :)

На viktorxD му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    јас го гледав пред некој ден на мтв ако имаш мах тв провери во видеотека да не го најдеш случајно :)

15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    @Yeeah Јас мислам дека обично кога се краде нешто се наплаќа 10 пати по цената. Што значи 5000 денари треба да дадеш сега, а ти не си сакала да дадеш ни 500 денари. Така да, мое мислење е дека ќе го наместиш дечко ти, а и ти сама, зашто кога тогаш ќе те најдат и ќе плаќаш казна за тоа што си украла, бидејќи е кривично дело и затоа што си дала грешни информации. Мислам дека тоа да кажеш грешни информации е кривично дело. Ако било за така, сите ќе даваат грешни информации и никој нема да страда за ниту едно дело. Нареден пат, памет во глава.

На cresa-jagoda и toogood им се допаѓа ова.
  16. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    И јас колку што знам се наплаќа 10 пати повеќе од цената на производот.
    А во твојот случај @Yeeah 12000:500=24 пати повеќе, што според мене е премногу.
    Затоа памет во глава за во иднина.

17. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Нп..Уживај си .. Сам си се нафатив :D haha

На anna.tesoro му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Навистина ли дводневните екскурзии се забранети до 9то одделение?

19. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Што правите и како се снаоѓате кога имате најверна другарка а таа има и други најверни? Една од нив во друга држава и пред вас се радува дека едвај чека да ја види и ви се смее у фаца и од вас почнува да се одалечува ретко да оди со вас некаде и така топло ладно да си игра со вас? Гледам дека таа што е од друга држава цел ден се заедно кога ќе си дојде и се што рече ја слуша. Порано не учеше во град оваа што ми се прави другарка и одат по ноќни клубови ми се прави некоја рибица, дојде овде да учи со 4 души се измува и се прави демек она знае нешто повеќе од мене, неиживеано детиште каде да ја викнам никаде неможе да иди со мене,а порано секаде заедно одевме помош? Несакам да трчам по неа имам уште една најверна али не ја пуштаат многу и неможам да се оставам на една најверна другарка имам и други другарки али неможам се да им кажувам т.е не сме блиски..

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Јас ќе ти кажам дека не ти можат ништо, ни тебе ни на дечко ти.
    Не постои закон според кој би те казниле, а штом веднаш не те собрала полиција да направи записник ништо од работата.
    Пробале да ти земат пари моментално, ако си имала сигурно од страв ќе си им дала, што е кривично дело кое го прават тие (изнудувачки е), ти си украла ок, ќе платиш за украденото ама на лице место или да го вратиш, ако не ништо не ти можат. Можеш ти да ги тужиш што те манипулирале да плаќаш толкава сум на пари, а несмеат според закон. Доколку се случи кражба они се должни да викнат полиција и тие да го средат случајот што пак немаат право да те тераат да платиш било каква сума.
    Да платиш на дуќанот е можно само ако те тужат и докажат на суд дека си украла, ама пак они мора да имаат назначено во дуќанот колку се плаќа доколу те фатат како крадеш. Како и да е не им се исплати да те тужат за ситни пари, повеќе ќе потрошат на суд. Сепак дуќанот како дуќан и вработените како вработени во дуќанот неможат да те тужат мора да те тужи компанијата, да се вадат снимки да се докажува итн...
    За да бидеш спокојна ти кажувам дека штом немало полиција и записник ништо неможат да ти направат, за да докажат мораат да враќаат снимки од компанијата која ги обезбедува, а тоа со снимките чини многу повеќе од казната што тебе ти рекле да ја пратиш. Уште и рокови ти дава бе, па ако немал 12000, донеси 6000, кое е тоа правило? Кој е тој закон кој вели така? Зашто да им платиш, за она да ги стави во џеб? Буквално така испаѓа работава, те видела девојче па ајде ако може да ти извлече пари супер, само те заплашиле.

Со ова несакам да сфатиш декаа ја оправдувам твојата постапка, тоа никако, се андевам ќе ти биде лекција и нема да ти се повтори никогаш повеќе. Ти напишав за да не се потресуваш уште толку за случкава, претпоставувм дека веќе си многу посрамотена и се каеш, можам да замислам колку лошо се чувствуваш плус ова што ти виси на врат со казната ама немај гајле.
    Дури и да ти стигне некакво писмо, казна итн (што нема шанси) консултирај се со адвокат пред да им ги дадеш парите.

На Candid, cresa-jagoda, Yeeah и 2 други им се допаѓа ова.