Има друга продавница на Geox освен онаа во СМ? Знам дека имаше едно време во ГТЦ, ама не сум сигурна дали се уште постои.
На Битпазар, карши женски пазар има една прилично голема продавница за бисери, монисти, кристалчиња, цветови и слични стварчиња наменети за правење накит
decki da ve prasam nesto; dali moze da se prefrlat pari od smetka vo stopanska banka na smetka vo stranstvo ?? i dali i kolku provizija zemaat? tatko mi mi vika nemoze i se mi praka na western union ama mi se smaci non stop da se zali kako mu zemale mn provizija,a jas znam deka moze od smetna na smetka i nz kako da mu objasnam za da svati.
Два пати годишно има порамнување на сметките, мислам во јануари и јули (ако не сум грешка). Дотогаш паушално се пишувани вредностите на сметките, во јануари ги читаат струјомерите и вршат порамнување - да се плати колку што навистина се потрошило, фактички за неколку месеци наназад. Барем кај нас така е, не поминува секој месец некој да го чита струјомерот, особено сега по ладново. Баш викендов го прочитаа струјомерот и ни кажаа вака како што ви кажувам, затоа и сметките се повисоки.
Може. Кога вадиш од аутоматот извештај ти стои твојот интернационален банковен број,(уште подобро на шалтер прашај ги, они ќе ти го посочат) и ќе му го дадеш. Он треба само да отиде во банка со овој број они ќе знаат што да прават. Стасуваат за 2-3 дена. Во однос на каматите не се сеќавам точно. Многу години има поминато одкако мајка ми мене ми праќала пари, знам само дека на големи суми од неколку илјади беше 20-30 евра. Така да у секој случај е многу поефтино од вестерн унион. И они имаа тарифи до колку фиксна провизија на која сума.
Има нешто приступачно во Базаро Има на битпазар во онаа зградата АТЛАНТИК мислам се викаше, во подрумот најдоле голем дуќан за бижутерија и вештачки репчиња коса...абе да поштукнеш од избор и НЕ Е СКАПО
Значи вака, на голема мака сум. Блиска личност има двојно државјанство, македонско и бугарско. Од странство му е пуштена одредена сума по монограм, ама врз основа на бугарските податоци. Информативно прашал во ТТК банка, не би можел да ги подигне парите во земјава.. Имате некое искуство?
Дали знае некој кога се зема под закуп дуќан, кафич, бутик и слично, во центарот на град, дали парите за ќирија се плаќаат од месец на месец, или за неколку месеци/години однапред ( и ако е да, за колку месеци/години)?