@N.Kety Polovina od postot e tocen. Vo odnos na proviziite ne e tocno .Se zavisi od kade se prakat parite i niz kolku korespodentni banki treba da pominat pa taka moze da ti izleze duplo poveke . Pisi za koja zemja se raboti moze ke mozam detalno da ti odgovoram. @sadgirl21 zboruvas za moneygram ne za monogram. Ako parite i se prateni vo Bugaria nemozat da se podignat vo Makedonija.Ama ako liceto navelo kako drzava za podiganje Makedonija a se samo zemeni podatocite od bugarskiot pasos togas drugarkata moze da gi podigne tuka samo so pasosot bugarski kako dokument za identifikacija. Ako se vo bugarija kazi mu na liceto sto gi pratilo parite da se vrati i da kaze deka ima greska vo podatocite i e potrebna korekcija pa neka ja smene drzavata.
Се сложувам дека можеби провизиите варираат. Мајка ми има праќано за бугарија, до 99 евра за 300 ден, но примателот истотака плаќа провизија. Нејзе за вака мали суми не и се исплаќаше бидејќи мислам дека преку вестерн унион плаќа 7 евра за 100 евра. Моето искуство за суми од неколку илајди евра (иако точните бројки не мис е во глава) беше позитивно и поисплатливо од вестерн унион(Македонија-Германија). Мислам дека девојката прашува за Италија, евентуално Тунис. Ама сама ќе потврди претпоставувам.
Знам дека имаше таму атлантик ама дали уште постои незнам. Карши полицијата ќе му дојде некако ова или?
Знам дека во Веро има таан во тегла 720г, но за цена ќе треба да провериш, зошто ич не ми текнува колку беше
Ова за годишна даночна пријва така ПДД-ГДП се поднесуваше до 15 март за граѓаните??? http://www.unikont.com.mk/include/docs/obrasci/GODISNA DANOCNA PRIJAVA_PDD-GDP.pdf А за фирмите е до 31 јануари да издадат пресметка така? на ова мислеше или нешто друго Има во сите тинекс маркети , ама незнам која цена е ...
На ова, http://turlitava.com/ke-se-odanochu...no-so-platata-vo-godishnata-danochna-prijava/ Ама како што прочитав, значи во документ што ми го постираше, таму се надевадува дека си примал т.е земал к-15.
Da, tamu se naveduva, vrz osnova na presmetkata sto ke ti ja dade firmata kade sto rabotis. Vo pole 1. Se vnesuva godisnata plata a vo pole 2. K-15. Imas vreme ova e do15 mart. I posle vrz osnova na toa se presmetuva danok. Znaci tvoe e samo da go prijavis do 15ti i posle da platis danok ako treba. E sega ako K-15 e pomalo od prosecnata min plata vo zemjata (mislam deka so promenite bese 9300 ama ne sum sigurna) nema da treba da se plaka danok. Istovo vazi i za onie koi imaat dopolnitelni prihodi - honorari.
постои некоја страна или нешто некако да уплатам (котизација за семинар) со интернет картичката од Стопанска? Ми треба страна која би била во улога на посредник на котизацијата зашто имам само сметка за уплаќање и не знам преку што да ја извршам уптата.. Или можам од страната на стопанска тоа да го направам? ( или нема таква опција па се истрескав сега со прашањево... ? ) I am looooooooost . HELP!
Мила неодамна купив Таан ама овој е интегрален и е на Виталија 360 гр ми требаше за малата,ама таа не го сака баш. Цена ако добро памтам околу 170 ден,не повеќе од 200 сигурно. Го земав од тинексот кај Кончар во делт за здрава храна. Инаку имаш секаде по маркетиве во делот за здрава храна, Ако памтам живееш во околина на Аеродром па можеш и во т.ц.Бисер во Био Космос да видиш знам дека и кај нив има таан.
Девојки не знам дали е за тука прашањето но слободно преместете го каде што треба. Ме интересира дали некаде можам да земам потрошувачки кредит ако сум повише од 3 месеци вработена? Не се работи за голема сума на пари, би земала од прилика 1000 евра или 1500? Многу ќе ви бидам благодарна ако некој барем малку ме упати
Дали некој искористил ова што е бесплатно со воз секоја трета недела што е потебно ? Само лична карта или ?
Имаш секој четврток бесплатен превоз,секоја трета недела од месецот имаш и за викенд бесплатен превоз.Можеш да земеш индекс со тебе или студентската легитимација,се исто е
Можности (мислам штедилница дека беше) знам дека даваат со сигурност. А слушнав и дека некоја банка даваше кредит,мислам стопанска ама не сум 100 % сигурна за ова.
Ќе замолам ако некоја знае било какви информации во врска со престој во поевтин хотел, преноќувалиште, соба или сл. за два вечери во Скопје, да ми помогне.
Знае ли некој ако подигнам пари од банкомат кој не е иста банка како картичката,колку провизија би ми земале?