Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Побарај на пазар3 и реклама5, наједноставно. :D

2. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    106
    Дали знаете некоја македонска онлајн страна за купување но со пристојни цени , како сто е алиекспрес на пример?

3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Има ли некој искуство со инструкторот Масар од АМСМ ?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Девојки дали во библиотеката Браќа Миладиновци даваат да фотокопираме неколку страници од некои книги а да не сме зачленети со оставање на пример лична карта како доказ дека ќе ја вратиме?

5. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    Дали некој знае колку е карта за во МОБ, на Лебедово езеро ?

6. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Имаше еден хостел во Скопје многу симпатичен,ама не ми текнува како се викаше , инаку овде види
    http://www.hostels.com/hostels/skop...ce#orderBy=price&page=0&propertyAnchor=p59104 не мора конкретно овој туку пиши си Hostels Skopje и ќе ти излезат полно, исто booking.com пробај :)

7. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Добро луѓе, дали на сите ви се случува или е некој вирус само кај мене, кога ќе отворам да прочитам некоја друга страна ми се отвара сосема друга за симнување некои работи, глупости живи и неможам ништо да прочитам многу ме нервира. Само кај мене е тоа ? :^)

На Sunflowers и fatamorgana123 им се допаѓа ова.
  8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Знам дека прашањево не е за тука,но итно е.
    Дали има некоја која се разбира во екстреми на график?
    Ми треба помош,нешто заглавувам.
    :?:

9. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Бидејќи темата за моево прашање не е активна сакам да прашам овде. Запишана сум во општа гимназија, сега во 3та треба да одлучиме што ќе продолжиме да учиме,во врска каков факултет ќе избереме. Не сум многу добра ученичка но не сум ни многу слаба средна жалост сум. Сакам да студирам на факултет по психологија. Што треба да изберам сега да ми биде полесно. Опшествено А или Б, Математичко А или Б... навистина незнам или да се запишам онаму каде што се најмногу од класот бидејќи читав на форумов дека не е многу битно тоа што ќе избереш за потоа да ти влијае на факултетот? Или за психологија требало да се запишам од 1ва год на медицина, дали треба да сим одлична за да си ја остварам мојава цел?

10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.669
    Допаѓања:
    29.455
    Доколку сакаш да одиш на психологија најдобро е да одбереш општествено-хуманистичко Б или јазично-уметничко А, затоа што и таму се учат и психологија и педагогија како предмети.Било кое од овие можеш да го избереш, точно е дека не влијае. Е сега ти требаат добри оценки на матура, за да извадиш повеќе бодови за упис, бидејќи на психологија се запишуваат премногу луѓе и има јака конкуренција за влез.

11. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Јас не те разбрав што сакаш да студираш.
    Сакаш психологија или психијатрија?
    Пошто психологија ако сакаш да студираш,тогаш би работела како психолог по школи и за тоа ти треба ОХБ.Таму учат повеќе предмети што се поврзани со такви факултети.
    А,доколку сакаш психијатрија ти треба ПМБ бидејќи ќе треба да продолжиш на медицина,а за медицина ти треба биологија и едино во овај смер учиш биологија во четврта.
    Е,сега пошто рече дека не си премногу јак ученик,би те советувала да одиш ОХБ бидејќи таму во четврта нема физика,хемија,биологија имаш општествено-хуманистички предмети како психологија,педагогија,етика.Доколку мислиш дека би успеала нешто повеќе во ПМБ,запиши се таму.:nod:

12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    истo!
    и безoбрaзни реклaми тaкoџе!
    somebody help?! anybody...?

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Извини не сум запознаена многу што е ПМБ? Тоа да не природно математичко Б? И ова не го сватив значи ако студирам психологија само работа во школо ли можам да најдам? Јас мислев дека ќе можам да работам како приватен психолог онака да советвам луѓе и да ме плаќаат :D

14. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Појди на градска автобуска и информирај се кога има автобуси за Србија. Возчите со сигурност ќе ти сменат без да луташ по банки и менувачници ;)

15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    имa. јaс имaм менувaнo вo тaa нa улицa македонија, спрoти бaрселoнa. имa и вo тaa вo рaмстoр, aмa не јa препoрaчувaм тaa пoшo типoт штo рaбoти е шупaк a и курсoт им е - зaштo ме људи избегaвaју.

16. kabelka

kabelka Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здравоо значи нова сум овде и сличајно наидов на оваа тема. Значи сакам да прашам дали некој од членовите на фемина оди факултет Воена Академија и дали е тежок тој факултет. Мноооогу сакам да одам војска, едноставно сум тој тип на женско што обожава војска и сите тие воени вежби и сето тоа.

17. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    17.209
    Девојки може прашањето не е за овде, но не најдов посоодветна тема...
    Имам гаранција од 6 месеци за прстен кој го добив на подарок во ноември.
    IMG_20141118_194520.jpg
    Пред неколку недели ми се одлепи горниот дел, па го однесов во продавницата, која да напоменам важи за една од подобрите во градот. Она што ме изреволтира најмногу е тоа што го оставив пред повеќе од две недели, за да денес ме удостојат со ПОРАКА :fubar: дека не се правел. Се пренервирав ама не сакав по телефон да се расправам па после ќе им одам. Кај две недели им е оставен, па сега ми велат не се правел - а знам дека обичен златар одма би го средил.

Она што сакам да прашам е - што можам да им барам со гаранцијата во ваква ситуација? Зашто не можат да ми го заменат со ист, беше рачна изработка... И дали некаде можам да се жалам од оваа нивна непрофесионалност?! :?:

18. silvana1976

silvana1976 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    da ne znae nekoj koj br avtobus ide do sistina ........falaa

19. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    Дали некој знае до колку саат работи хазард (во дебар маало ) ?

20. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    216
    Anybody da ne znae da mi pomogne kako da gi razlikuvam ripki OD SORTA "KARAS" , koe e muzce a koe zence ?? Poso gi dobiv na podarok, a i bivshata gazdarica ne gi znaeshe koe shto e :D falaaa unapred