Јогуртот е уствари многу поздрав и покорисен за организмот. Содржи пробиотици, добри бактерии кои живеат во нашиот пробавен тракт и помагаат во исфрлањето на штетните микроорганизми, кои можат да бидат причина на разни цревни воспаленија. Плус е добар за цревната флора и е богат со протеини. Во твојов случај , ти си алергична на лактозата во млекото, а јогуртот ја намалува и латозата и млечните киселини. Така да пиј си јогурт слободно
^^Зависи за кој град прашуваш? Мелбурн и Сиднеј се 10 саати напред, сега кога ќе се смени саатот ќе се намали на 8 саата. Аделајд е 9.30 саата напред. Сега во моментот во Мелбyрн е 10.43 сабајле
Јас мислам дека сега со новите летови од владата има повратна карта и тоа за ефтина цена , само знам и дека треба сега да резервираш дури за јули , август. А пред 2-3 години кога заминаја моите чинам беше 125 евра така некако . Прашај за сигурно
Моментално нема, еве ги дестинациите http://skp.airports.com.mk/Default.aspx?ItemID=445 Лондон само во период 20 jun - 29 oct, еве линкови, ја барем така сватив http://skp.airports.com.mk/Default.aspx?ItemID=409 нема часовна разлика
Дури ако не се лажам се збореше дека поради Олимпијадата во Лондон ќе има поефтини авионски карти летово
би ве замолила ако може да ми кажете што ако не поднесете даночна пријава за персонален данок??нели утре истекува рокот, јас имам остварено некои приходи и на писмото кое ми го пратија од агенцијата пишува 56 денари, јас треба само да пополнам пријава, или и да платам , ништо не разбирам
Тој што ти ги дал парите тој треба да плати персонален данок, ти треба само да пополниш пријавата и да отидеш да пријавиш,ништо не се плаќа.
Директен лет има со WizzAir, а цените варираат во зависност од периодот. Фиксна цена како за автобуска карта нема. Друго, посета на Лондон за ефтини пари нема нажалост. Картата може да се начека по некоја промо цена да речеме од 100 евра (што за тој период мислам дека е тешко изводливо), ама сметајте дека треба виза која чини некаде 100 евра плус, па сместување кое е прилично скапо таму, превози, ова, она... Изгор е, со други зборови, па ако планирате ОИ спремете си минимум од 1000 евра. Скромно нели?
Само да пополниш пријава А казната ако не поднесеш мислам дека беше околу 300 евра ама не сум сигурна.