не издаваат документи на рекла казала, мора да прикажеш документ за постојано живеалиште, под ова се подразбира да се води на твое име местото каде ке седиш (или на твоите)..
Ako menjavash prezime ti treba dukument za adresa , a koga menjavash i vadish nova licna karta mozesh koja adresa sakash da ja pisesh oni izdravaat vrz osnova na toj list sto go potpolnuvash tamu . Jas prvata licna karta ja izvadiv so adresa od tavtalidze a ziveev vo druga opstina
Вака, http://www.finance.gov.mk/files/u6/zakon_za_danoci_na_imot.pdf тука член 16 а и 17 имаш објаснето за данокот.
Здраво девојки Неможам да најдам тема каде да го поставам ова прашање, па си реков ајде во Општи прашања.... Моето прашање е .... Имам голема желба утре да одам во кино Синеплекс и да го гледам Брзи и бесни 7, но проблемот е што неможам онлине да резервирам карти за после 19ч. На сите пишува дека се купуваат само на лице место, но загрижена сум доколку отидам таму и што ако нема слободна карта, што ако се сите распордадени??? Тогаш што ќе правам, специјално доаѓам, не сум од Ск и да биде бадијала!!! Дали некој знае дали се распродадени картите за утре или може слободно да си одам и да си купам карти? Им пишав порака на емаил ама не ми одговараат, се обидувам да ги контактирам ама залудно.....
Тешко дека ќе најдеш на лице место,па и во 14 часот да одиш по карти. Исто е како што беше со 50 нијанси сиви, однапред неколку дена се земаат картите, а тек за вторник.. @Rosonerka, Има солени за 130-140, благи 140-150 има и поскапи накај 200.. Се зависи каква ќе одбереш.
Нека биде и 200, ама дали сигурно има.....тоа е проблемот....Кога сум решила да дојдам барем да завршам работа и да се исплати доаѓањето во Ск....
Јави се на телефон. ако има оставено тел. број на страната (а би требало да има), биди упорна со ѕвонење, веројатно ќе ти се јават. А да почекаш некое време да помине еуфоријата, па дојди... или не ти се чека?
Имам Windows Photo Viewer, основниот што си е во компјутер, ама некако не ми е по вкус, па ако може да ми препорачате некој друг програм за гледање слики?
Машки паричници не знам дали има, но изборот на женските е предобар, барем мене ми се допаѓаат. Инаку, се наоѓа пред влезот на ГТЦ, кога доаѓаш откај плоштад, малку после Теранова.
Заедно со сите клиники во државна. Кога ќе влезеш во клинички центар, го поминуваш тинексот и рестораните за брза храна, ја поминуваш уличката и првата клиника од десна страна е неврологија. Не можеш да ја утнеш, прилично е лесна за наоѓање.
Фала многу crimson, а ќе можеш да ми кажеш (ако знаеш) со кој автобус се оди од соборна до клинички центар?
Мислам дека 22А ќе ти одговара најмногу, провери на страната ја јсп кога ја има. Ама за ова не сум многу сигурна, нека потврди и уште некој.