Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    како се вели на инглиш за летниковец? кажете девојки ми треба

2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.563
    Го најдов само како " villa "

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    150 денари ли беше ехото во ГАК? Утре треба да одам, ако е повеќе, да знам за повеќе пари да си земам. :)

За со картончиња и здравствена книшка прашувам, не приватно.

4. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    Ми треба некој што знае бугарски, да ми преведе некое прашање. Не е толку тешко прашањето ама сакам да биде точно напишано

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Пиши и ЛП на Ј.Иваноска таа е македонка која живее во Бугарија :)

На viva.la.vida му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Феминки, дали знаете кој го подготвува Конкурсот за упис на факултетите? Која институција е надлежна за тоа? Ме интересира околу изборот на предмети за упис на факултет, прашав на факултетот, прашав во министерство за образование и никој не знае да ми одговори. Ме упатија да го чекам конкурсот ,меѓутоа тој излегува кон крајот на месец април мене ми треба сега да знам.

7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Хух, знае некој колку кутии цигари можам да пренесам у прирачен багаж - оној што се зима горе у авион, значи не се чекира доле?
    Две кутии цигари колку што е дозволено стандардно или можам да укрцам и штека? Или поарно ми е да ја спакувам штеката сепак во куферот кој се чекира?

Ајде пушачи кои сакате да пушите поевтино у сРанство, сигурно си носите резерва цигари, помагајте :D

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас си ги ставам во куферот, тој доле што го зимаат, а горе, во ташна, само 1-2 кутии носам :D . не сум пробала со повеќе. Mи ги имаат видено, не ми ги земале, само дезодоранси ми имаат земено |(
    A за цела штека не сум ризикувала

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Па одприлика се знае на кој факултет кои предмети се бараат, на овие опшествениве правен, филозофски...бараат предмети од таа област (историја, социологија, филозофија), другиве на пример за природни науки бараат матматика, физика, хемија, биолгија, економски мислам математика или така нешто.
    Значи зависи од факултетот, која област е факултетот од таа област гладај да бидат и предметите.

Убаво ти кажале во конкурсот ќе има точно, ама овогодинешниот излегува тогаш, еве ти некои постари конкурси разгледај ги слични информации и услови ќе има и нареднава година http://www.fakulteti.mk/upisi/2011-2012/konkursi.aspx

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    40.214
    јас секогаш имав штека во куферот , и плус неколку кутии во мојот лиЧен багаж. За штека не сум баш сигурна .
    Срека веке не се замарам со цигарите ]:)

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Според Закон :) можеш една штека само а запалка, зипо, шибица никако - тоа веднаш земаат. А ако е чартер можеш и повеќе во куфер на чекирање (јас лично сум носела по 4 штеки :$ ) затоа што не гледаат многу многу

12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904

Да,ама мене ме интересира конкретно за медицински факултет, дали може наместо биологија-хемија интерно, да се полага биологија-физика? :)

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Не не, тие безбедносни регулативи си ги знам на памет, нема гајле за тоа, знам дека не смее ќибрит, само цигари увек си носам горе една - две кутии.
    Арно ама сега ми испонарачаа па и за Скопје да им носам плус од Фри шоп - не контам зошто али ај да им ја исполнам желбата :D, и сега се думам. Дали штом веќе ги поминеш сите контроли (нели у Фри шоп што сакаш можеш да си земеш у авион горе) кога ќе се симнам после слетување да не ми ги земат штеките?! Ќе се самоизшамарам :D

Фала девојки!

14. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    A зошто не отвори и не прочита?
    Еве ти
    Медицински факултет ЕКСТЕРЕН ИЗБОРЕН ПРЕДМЕТ-математика (основно ниво) или странски јазик
    ИНТЕРНИ ПРЕДМЕТИ-за гимназија:
     биологија
     хемија или физика
    за средно стручно образование:
     биологија, хемија или физика
     еден предмет од листата на стручни предмети од здравствена струка (по стара или нова програма)

Ете може биологија и физика, само друг пат подобро побарај.

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Зависи, ако им текнало да те претресат...
    мислам дека до 2 штеки максимум е дозволено, мене среќа не ме имаат пребарувано после слетување :D
    А еднаш на дечко ми му се има десено, кога се симнал, го претресле во куферот, му нашле повеќе штеки ама не му ги земале :)
    Така да ризикувај, мали се шансите да те претресат кога ќе слеташ :D Стави си ги во куферот, облеката врз нив и ајт со здравје.

16. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Ќе може ли некој да ми помогне да најдам електронско мени или слична верзија на некој ресторан, кафана... во близина на државна болница...немора да вршат достава на јадењето, само ми треба добра и квалитетна храна а и да има поголем избор, и да не е прескапо нормално?
    Само да не се МФЦ и Злате. :)
    Ви благодарам однапред.

17. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    А да не знае некој колку пари е најмалата торта во Канела - мислам дека би дошле 18 парчиња?

18. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Пирамидке зависи каде патуваш мислам. Низ Европа не прават проблем и за повеќе од две кутии, ама навака накај мене и те како проверуваат се. Така да јас лично не сум се осудила да си носам од дома цигари ;)

19. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Што значи Салејкум Алеа и Алеа Салејкум во турските серии кога се поздравуваат? :)

20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Дали знаете каде можам да најдам онаква лента, нешто слично на индиго, што се става во машини за пишување? :?:
    Имам една исправна машина, ама таа лентата е веќе потрошена и кога куцам буквите се бледи.
    Побарав во две-три книжарници, ама немаат.
    Имате ли идеја каде можам да најдам?