И кај мене стигна висока сметка 6000 и нешто . Неможе цела зима да плаќаме по 3000-4000 денари, а за Март толкава сметка, исто и таа за Декември или Јануари не ме држи за збор беше повисочка за некоја илјадарка повеќе одколку што треба... Не сме се замарале со жалби, но очигледно треба . Инаку парното ми е на струја и цела зима буквално од утро до вечер работи, а Март баш малку ни работеше оти немаше никој по дома цели денови, само навечер кога ќе се приберевме во пуштавме, нели после 10 е ефтина струја... Од кај ги извадија цифриве незнам...
ЕВН на Вести јавно кажаа пред два месеци дека ке прават услогласување на сметките бидејки нели ја покачија цената на струјата па сега ова што ни стигнува е еднократно голема сума Така да си знаете. Има формула за пресметување но кој тоа може да го разбере. Како и да водиш сметка, неможеш да докажеш дека не си ги потрошил Абе со монопол неможеш да излезеш на крај ЕВН си е ЕВН и толку !!
@referentka | Јас разбирам да има усогласување на сметки ама пред два месецa сметка стига +8000 ајде тогаш уште греевме по дома, минатиот месец 4000 пак исто со греење со се сега кога буквално се е сведено на минимум по дома ти стигнува сметка од +8000 мене не ми е разбирливо тоа нивно мерење на струја, баш правевме споредба на потрошени Kwh за минатиот месец и овој, за претходниот имавме повеќете за овој помалку а с-ките се такви какви што се. Ама како што рече со нив не се излегува на крај и тоа е тоа.
Гневна сум на ЕВН. Еве сум пробала и да водам сметка за перална, за пеглање за бојлер.... Ама домаќинство неможеш да водиш после 22 часот навечер !!!!!!!! Абе умрна сум, ми се спие, а не да земам да пеглам. Кога плаќам струја имам чувство како да ги кинам парите и да ги фрлам. Ама тоа е тоа, ТИЕ СЕ ВО ПРАВО И ТОЧКА !!! П...да им ма..ер !!!
Дали кога ќе е готова возачка дозвола известуваат преку СМС или мора да оди таму,и до колку работат за издавање?
Девојки каде можам во штип да најдам вакво http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/...r-Candy-jewelry-condom-cigarette-sundries.jpg condom box,итно ми е за поклон за роденден
Пoсле бисер, кoгa ќе идеш нaкaј центaр, пoсле кaтнaтa гaрaжa...вo згрaдaтa пoсле мекдoнaлдс штo следи, е тaму имaш тутунскa. гледa нaкaј булевар.
Дечки за прв пат вадење слободна карта ама работничка,што ќе ми треба за поднесување и дали е сеуште 1500ден?
Има, баш некоја девојка пред некој ден прашуваше истово тука. До Матка оди 60ка, погледни на Јсп страницата редослед, во пригратски линии, а до Средно Водно тој автобус нема број, пишува на него Милениумски крст.
Провери по големиве маркети, знам на другар му земаа за роденден. Инаку мене ме интересира каде можам да купам батерија за телефон, Самсунг галакси с? И цена ако знаете
Девојки каде се продаваат држачи за саксии за на тераса и која цена се? Исто така ме интересира од каде купувате цвеќе за на тераса и какво?
Незнам како, во некоја мобилара може да ти ги вратат, софтверски е. И јас да прашам дали има некој што е во вториот пензиски столб на НЛБ Тутунка би сакала да прашам нешто...