Здраво девојки Знам дека од Штип за Битола има воз наутро кај 6 30 некаде, ме интересира дали има од Битола за Штип наутро? Ви благодарам
Мене ми е се оваа некако покажа како најточна http://www.aladin.info/vremenska-prognoza/makedonija/skoplje-dugorocna-prognoza
Активирав интернет на припејт на вип и сеа не знам каде де го уклучам некој ако знае нека ми кажи плс.. btw на sony xperia E4??
Settings, mobile data -on da ti bide, i na meni pocetno do znakot za mrezata kje ti se pojavat dve strelki koi kje trepkaat zeleno, a istovremeno da ti bide wi-fi na off. Se nadevam bev od pomosh
Ne ti se namesteni podesuvanata nov e4 ako ne ti se odi apn vo mobil netvorks. Posle ke ti pobara ime na operator vipinternet ke pises i iste ednas istoto podole pa apn sifra 78.40.1.0 pa proxy 8080 ako ne se snajdes pisi mi lp
Оние што патуваат во странство како туристи нели треба да носат определана готовина за да прикажат дека имаат средства за да ги покријат трошковите. Е сега кога повратниот билет е по 2-3 месеци оваа готовина е малку повисока, па на мама и е страв да носи пари со себе и сака потвдра да извади дека има на сметка или сл. Дали е некој запознаен каква потврда е тоа? Била во банка и спомнале бордеро и еден друг вид ама не и се разјасниле работиве.
Девојки дали некоја окрупнувала ситни пари, каде ги заменивте? Имам собрано околу 2000денари , ама не знам каде да ги заменам. Дали во банка ги земаат, на пример, на сметка да ги ставам?
Можеш и во банка и во некој маркет. Јас најчесто во маркет ги заменувам. Ќе ги наместам 1ден., 2ден...и сите во посебно кесе и во нив ливче колку има и одам ми ги сменуваат без да чекам да ги избројат.
Дали некој знае дали и колку земаат провизија за плаќање на административна такса од 50 денари преку мобилен? Покрај тие 50 денари дали земаат уште?
Нека бара изјава за состојба на англиски јазик за Виза доволно е тоа да го каже. Секоја банка различно ги именува. Изјава за виза, потврда....На неа пишува дека лицето тоа и тоа со пасош бр. тој, поседува сметка во таа и таа банка, сметка број, чија состојба на ден тој и тој изнесува толку -изразено во еур по среден курс на НБРМ и дека средствата не се орочени туку се слободни за користење. Печат и потпис од банка. Чини околу 300ден. Дополнително нека си извади и извод од сметка или потврда на салдо и на секоја страна нека и стават лепезен печат (така мислам дека го викаат-како на нотар). Тоа е обичен преглед на приливите и одливите во текот на еден ден ама она нека го земе за период од месец дена. Ова не би требало да се наплатува, но се зависи од банката. Во глобала мислам дека не го бараат ова. Ама ако сака да биде сигурна... Тоа е правилниот документ. Мене досега никогаш не ме прашувале детално за парите. Само имаш или немаш пари. Да ги земаат ама имаш провизија за тоа и не е баш исплатливо. Подобро иди во некоја продавница ќе ти направат услуга и ќе ти ги сменат.
Ај некоја слободна феминка нека ми пишит ЛП,да е прашам нешто во врска со фризура и шминка. Фаладонапред.
@Westlife Знаеш??? Каков гаф! Првпат читам дека пелагонискиот и брегалничкиот регион се поврзани со железнички сообраќај. Ниту имало, ниту има од Штип за Битола воз, ниту пак ќе има во обратна релација затоа што не постои пруга што ги поврзува овие два града. За да стигнеш до посакуваната локација треба да си усогласиш термини што ти одговараат за железнички и патен превоз.
Од штип одиш на велес, таму го чекаш тој од скопје што оди за накај бт. Има,доста колеги си одат за прилеп и битола само што незнаат од таму во колку има за штип