@Minnie 1, ќе кликнеш на твојот профил, најдоле десно ти е опцијата Игнорирани членови. Оној член кој ти е ставен на игнорирање може да те чита и да ти реплицира но ти нема да ги гледаш неговите постови (освен ако ти не ги кликнеш да ти се покажат).
Немам во последно концентрација воопшто за учење и сакам билобил да земам. Да не знае некој колку се и дали може без рецепта?
^Гинкомакс мислиш тие мислам се таблети, знам дека има и чај. Го користиш ли ти? Се надевам ефикасни се, сесијава ми е пекол.
Билобил треба да се пијат извесно време пред сесија за да почнат да делуваат, барем мене така ми кажаа. За другиве не знам, кога ми го кажаа ова за Билобилот, се одвратив од оваа идеја и го следам само советот на татко ми - за да подобрам концентрација јадам сирење во поголеми количини.
Под слатка девојка подразбирам девојка со детски израз на лицето. На некого тоа му е убаво, на некого тоа му е само симпатично. Мене тоа не ме асоцира на убава девојка.
Било што и да сакам да направам или пола од производите не можам точно да откријам што значат, и какви замени има кај нас, или пак ги нема воопшто. Затоа и се чудев многу за јогуртот, значи сепак останува на тој нашиот јогурт.. Јас не сакам многу јогурт, го избегнувам, секогаш бирам на кисело млеко и затоа бев скептична, ме потсетува на солени јадења а не на десерти, во овој случај сладолед од јагоди мислам дека беше. И плус знам дека имаат некој greek yogurt што поим немам што е, па тоа ме збуни дополнително. Фала за одговорот
Има цела плејада на млечни производи, карактеристични за различни делови од светот, ама кога ќе земеш по категории, главно се разликуваат по вкус, конзистенција и слично што е резултат на водење на процесот на преработка или ферментација на различен начин, со различни бактериски култури, во различни услови. Пример, грчкиот јогурт ти е обичен јогурт на кој му се додадени култури/агенси кои му ја згуснуваат конзистенцијата и му доаѓа како меко сирење со вкус на јогурт, јогурт знаеш веќе што е, кефирот ти е вид на јогурт кој режи бидејќи се прави со мешавина од мактерии и габи, кисело млеко - пак ти е вид на јогурт и така, да не ги редам. А не се осудувам да правам некој рецепт баш поради тоа што го кажав, дека е тешко тука да се најдат супститути за полно производи кои ги нема. Инаку, еве, на пример со јогурт се прави куглоф, значи се прават и десерти со вакви ферментирани млечни производи. Ептен се расприкажав.
Ги има во Џамбо, не се скапи. П.С. Да се надополнам, се наоѓаат во одделот каде што стојат роденденските украси и реквизити.
Женски ај некоја ако знае или живее во близина да ми каже дали имаат надградби за коса во Александар Козметикс (спроти ТЦ Капиштец) ?
Девојки, каде можам да најдам вештачка коса.. вака може смешно звучи, но ми требаат нешто како прамени, плетенки, за фризура.. во сабота на свадба сум, сакам ваква пунџа да направам, но пошто имам ретка коса, мојата плетенка мн мала би била, па би ја дополнила со вештачката Оваа пролет многу свадби ми дојдоа, и сума пари дадов на фризури и сега решив вака сама да си ја направам, со помош на тие сунгерчињата. фала на помошта
Не ми пуштија субвенции оваа година и во катастар ми рекоа да одам во Агенција за наплата. Барав на нет ама не најдов каде е. Упатете ме
Nemase po skladna tema pa ajde tuka da prasam, mi treba sovet za podarok za matura kaj braced.. aj nekoi predlozi kazete mi
Има неколку, и не ми е јасно зошто те упатиле таму, На пример има една со канцеларии на камени мост до Стонебридге се вика Иос матрикс Обично овие агенции за наплата ги ангажираат банките (оние што ни се јавуваат кога имаме неплатен долг)