Најверојатно е датум на производство (месец/ден или пак ден/месец, зависи дали е европско или америчко производство), а може да се употреби во рок од 12 месеци после отворањето. Имаш сигурно сликичка кутија со капаче со бројка 12м на неа. Потешко дека е производ останат од 2001
Женски.. еден совет.. на 12-ти во петок ми е роденден. Е сега дента ,ќе си бидам со дечко ми, а во саботата сакам да ги почестам најблиските. Прашањето ми е ..каде да ги однесам? Не се многу ,само 6-7 души се..една членка пиша за кафе Ли и Кашмир.. ама од одредени причини не сакам таму. И ...дали само пијалак да ги почестам или и храна? Како е подобро? Да ги шетам од едно место на друго? Хмм..нема смисла.. или па може ли во некое диско да ги однесам? ама не знам колку е добра таа идеја..како е за пиење и сл.. Малку ми е глупаво..што знам.. Каде е некаде поефтино..? не знам навистина како да направам..
Ако се одлучиш и за храна ке те чини нормално поскапо, но ако веќе сте решиле да ги носие на храна, одберете си ресторан и прво сама отидете и ,,составете,, си порција (на пр.пилешки стек и плескавица), зелена салата и неограничено пиење и зборете со газдата колку би чинело. По човек се движи од 450 па нагоре (зависи што салата сакаш и што месо во порциите) Вака нема да се потресуваш кој што ке порача и колку, се ке биде однапред платено. Нормално за торта ке се погрижиш самата.
Многу е глупаво да ти кажам не вреди да се оди, а ние купивме гарнитура Шала на страна, има многу малку избор, сепак ова не е саем за мебел (како саем за домаќинство беше пишан ми се чини). На саемот за мебел имаше далеку поголем избор. Јас искрено не ни гледав многу, само знам дека видов многу гарнитури за дневна, зависи што бараш. Имаше и душеци, тоа видов. На таа гарнитура што ние ја купивме имаше околу 3-4000 попуст. Ама провери ако те носи патот натаму, не се плаќа влезот. На саем за мебел 100ка беше влезница
Зависи каде има и за 150 евра. Обично помалите околу 50квадратни се таа цена. Зависи и од локацијата. Колку поблиску до Центар тоа поскапо. @Oscar Lady, Види на групер, лапај мк, и купинапопуст има убави понуди за јадење. Ем ефтино ќе поминеш. Можам да ти дадам една идеја. http://grouper.mk/skopje/deal/jadenje-po-izbor-restoran-veneto На групер и купинапопуст се плаќа со картичка и потоа се испечатува купонот, и се дава кога ќе го користиш, а на лапај само се печати, а плаќаш кога ќе го користиш.
Фалаод понудите што ги гледав на нет мислам дека само попустот на гарнитурите вреди,не ми треба баш тоа ама ако имам време ќе поминам. П.С Со здравје да си ја користите
За ова прашање постои реклама5 и сличните на неа. Отвараш и си бараш стан, во која општина сакаш,по која цена ти одговара. А муабетот дека 50 квадратните се до 150 евра, не фаќа место, една обична гарсоњера е веќе 170,180 па и од 200 евра гарсоњери има што стварно не знам луѓево што очекуваат... Инаку на се ќе се изнагледаш станови од 250 евра со само маса, стол и вц па 250 ти бара оти Центар е. Абе бегајте таму, среди, барем да има за што да платам... Чудни ми се луѓево
Не зборувам од памет дека има за 150 евра стан. Толку го издаваме ние нашиот 54квадрати во Карпош, наместен. Има и може да се најде.
Ако сакаш поефтино место можеш во Get caffe да ги однесеш...Од сите места штоо сум била таму најефтино проаѓам и имаат вкусна храна.