Имам кредитна мастер картичка на стопанска , извадив кеш пари од банкомат викендов, знеа ли некој дали на следната сметка ќе морам да ги вратам сите пари што ги извадив одеднаш или ќе ми ги направат на рати? Фала....
Ај некој што е поинформиран да ми каже..: Сакам сега да одам на работа,но ќе ме осигураат па дали тоа би ми сметало кога ќе се запишувам на факултет? Не ќе можам ли да се запишам како редовен студент?
Девојки дали некоја од вас знае каде можам да најдам интересни налепници за на плочки? За во кујна ми требаат?
Мислам дека нема да можеш да фигурираш како редовен студент ако си во работен однос ..Ама можеш да се јавиш на студентски прашања или најубаво да си пражаж на факултет
Незнам дали е соодветно прашањево,ама ме интересира дали некоја одвас имаполагано иелтс general скоро и да сподели искуство,ке полагам па нешто коски ми се местат
Системите не се поврзани така да ќе можеш. Никој нема да знае и ќе си тераш така додека работата не ти смета да бидеш редовен студент на предавањата на факултет, ако не вонредно запиши се.
И јас си немам работа, па бев одлучена да го полагам, ама видов дека не е така едноставно како што си мислев, дека сепак си бара подготовка (една професорка по англиски ми отвори очи). Ќе оставам (се надевам) за блиска иднина, додека не се подготвам како што треба. Ќе те замолам за информација како си поминала. Ама ти помогнав
Мимс, Ти благодарам за одговорот.Иначе во план сум да работам додека почнам на факултет.И уште едно прашање да поставам да не бидам офф.:Ако не положиш државна, да се запишиш со завршна матура на факултет, партиципацијата е поголема?
Па многу е помала шансата да те примат со таква матура, и најверојатно ќе бидеш во приватна квота затоа што ќе ти извадат многу поени. 400 евра годишно наместо 200.
@Ammy.Lee Ne mozes da rabotis osigurana I da se vodis kako redoven student. Ili da ne te osiguraat ili da te osiguraat a da se prefrlis vonredno. Znam zatoa sto I jas see rasprasuvav za istoto.
Moze, jas bev i redoven student I vrabotena I prijavena na polno rabotno vreme. Od kaj znaat na fakultet jas sto pravam? Znaci moze no nemora da im potenciras ni na ednite ni na drugite.