I sestra mi sega raboti i e redoven student pa na rabotodavacot ne mu pokazuva. Vi kazav deka ne im se povrzani sistemite no kako sakate...
Едно прашање: не се разбирам многу во обичаи и правила околу свадба па чисто информативно ме интересира за понатака... кој све може да ми биде старосватица? Освен другарки, дали може сестра или братучетка, или пак братучетка на тој што ќе ми биде сопруг?
@Ammy.Lee Се сложувам со Мимс. И јас имам една колешка која работи и е осигурана, но воедно е и редовен студент. Не функционираат тие системи кај нас добро сеуште,за да не можат воедно двете работи.
Јас се јавив во стопанска , ми рекоа дека ке си се пресмета сумата на рати, ама и јас сум слушнала дека се враќа кеш , па се мислам да не не ми го разбраа добро прашанњето....
Има ли некој искуство со оваа работа,колку е веродостојна, да не се работи за некоја измама ? Инаку станува збор за работа само со кликање на некои видеа,кликање на лајкови,пополнување формулари и сл.,за што потоа си добиваш надомест. Некој?
Nemoze da se bide redoven student, a pri A kako ja prijavil toj rabotodavec? Odnosno mislam na delot koga za da te prijavi treba da mu gi odneses sveditelstavata od sredno t.s. te prijavuva kako so sredno, a tie dokumenti otkako ke se zapises na fax ostanuvaat tamu se do diplomiranje. Jas sum 99% sigurna deka ova ne e mozno. Neznam da go objasnam strucno i ne sum se nasla vo takva situacija no mislam deka nemoze osven ako fakultetot ne pravi problem za podiganje na dokumentite ( a toa so sigurnost znam deka im e zabraneto zatoa sto tetka mi rabotese na studentski na ekonomski fakultet )
Да, на факултет ми стоеа оргинал документите и на сестра ми и стојат исто. Јас си бев пријавена со средно, документите уште пред да се запишам на факултет си ги заверив на нотар и ете така можно е, сестра ми исто е пријавена со средно, а оргиналните документи и се на факултет. Системот во кој се водите како редовен студент и системот каде се водите како редовно вработен не се поврзани. Ни тие на факултет немаат поим дека се водите и како редовно вработен, ни тие од агенција за вработување немаат поим дека се водите и како редовен студент. Ти викам дека сум работела и дека сега пред очи имам жив пример, сте запнале дека неможе, жити се колку нездрави работи функционираат во државава па за ова ептен се засекираа да го оправат системот. Значи може и терајте си, само заверете си ги документите од средно на нотар (оти после амин зимање од факултет додека не се отпишете или завршите, а за подигање на документи од факултет се плаќа 1500 денари).
Па не знам кој ми кажа дека не можело роднини од страната на сопругот да ја имаат таа улога... затоа прашувам.
Moжи малце прашањето е глупаво,ама сепак да си прашам Имам Iphone 5 и горе на екранот се си е нормално ама пишува Orange A и тоа што значи?
http://www.amazon.co.uk/Apple-Iphone-Tmobile-Orange-Network-White/dp/B00AQR8ZOK Некоја мрежа очигледно..