вафли може и со обичен ребраст тостер со што еднаш ќе ги ститнеш хоризонтално и еднаш вертикално и ќе ти се прекрстат линиите
Jas imam vakov. Od Neptun e.Go ima tamu i sega. A recepti imas razlicni, niz internet mozes da poglednes.Eve eden… 500 gr.brasno, sol malce megu prsti,pola lazica prasok za pecivo, 400 gr.puter/margarin, 250gr. seker, 2kesicki vanilin seker i 6jajca. I po zelba vo smesata moze da se stavi malku ceden limon ili portokal. Preubavi izleguvaat taka.
1. „Гилгамеш“ (асирско-вавилонски еп) 2. „Библија“(Стар и Нов завет) 3. Хомер „Илијада“(„Разделбата на Хектор и Андромаха“, „Убиството на Хектор“) „Одисеја“(„Раскажување на Алкиној.За Киклопот“-деветта песна). 4. Софокле „Цар Едип“или „Ојдип тиранин“ 5. „Панонски легенди“ 6. Климент Охридски „Похвала на нашиот блажен татко и учител словенски Кирил Филозоф“ или „Пофално слово за Кирила“ 7. „О писменех“ или „За буквите“ Црноризец Храбар ЛЕКТИРИ: 1. Евангелија од „Новиот завет“(Библија) 2. Плаут „Скржавец“ 3. „Тристан и Изолда“ 4. Оноре де Балзак „Шагренска кожа“ 5. Антон Павлович Чехов „Вујко Вања“ 6. Народна македонска поезија (избор) 7. Современа македонска поезија (избор) ДАЛИ СЕ ОВИЕ ЛЕКТИРИ ЗА I год. СРЕДНО? *И ако може да ми објасните какви се тие дела.
@crazylady Организиран превоз од градот до велешкото езерото Младост нема. Доколку планираш да одиш имаш можност со сопствено возило или со такси. Цената е 150-200 ден. во еден правец.
loudtronix.me Да прашам ако некој знае дали некаде се изнајмуваат големи чадори или настрешници за во двор. Ми треба за еден ден само.
Не знаев каде да прашам, мислев ова е најсоодветна тема. За прв пат ќе одам кај него, на ручек да се запознаам со неговите. Ама не се оди со празни раце. Што да купам?
Ве молам ако знае некој нека ми каже колку време однапред си законски обврзан да му кажеш на работодавецот дека даваш отказ? Еден месец или 15 дена?
Девојки ај ако може да ми кажете дали знаете каде се продава боја за фарбање на дрвен материјал за шифоњер и масички ми е потребно, размислував со фолии да прекријам во боја но масата ми е специфична форма на цвет и ке биде ептен лошо. Секаде каде има во Скопјево и која цена се движи од прилика ми треба во виолетова и бела боја. Фала ви
Си го заборавив пинот од картичката а ливчето што го даваат ми е дома, јас моментално сум во друг град и не се враќам за брзо време, има шанса да ми го кажат пинот ако прашам во банка и дали има некоја процедура конкретно се работи за тутунска банка
Не треба Колку што знам, неможат да ти го кажат во банка пинот, бидејќи не ти го знаат. Пинот е случаен број кој го испечатува компјутерот и одма при печатење машински се става и таа заштитна фолија. Ако имаш некој дома кажи им каде ти е ливчето, нека ти го кажат пинот, а после можеш ти на банкомат да извршиш промена на пинот за никој да не ти го знае, а тоа се наплатува, во секоја банка е различно, но не е некоја голема сума, мислам дека околу 200 денари, парите колку што знам ќе ти ги повлечат од сметката, после извршената промена на пинот.
Девојки ми треба биро па дали некоја познава некој што изработува? Али ми треба да биде од медијапан и квалитето да биде изработено. Ве молам побрзо за одговор