~ Имам бели конверс старки (ниски). Ама валкани се. Како да ги избелам, исчистам? (освен со паста за заби)? ~ Имам прстен кој ми е малку голем. Има ли начин да го стеснам за да не ми паѓа? (на него нема за подесување големина)
1.За старките таа гумата шо е можеш да ја изчистиш и со ацетон,проверено многу добро се чисти И јас имам бели ама платното ми е валкано,дури кремасто ми се направило Ги перев вчера ама џабе,не се чисти Ако сака некоја феминка да каже како да ги изчистиме,вечно ќе и бидам благодарна 2.Прстенот однеси го во златара и речи им нека ти го стеснат т.е пресечат. Ако прстенот е златен. А ако е бижутерија,немам идеја.
Јас секоја година правам чистки и од алишта пак неможам да куртулам. Порано ги давав на чистачката дома што ми чисти, ама таа знам дека потоа ги препродава. А работата е да ги дадеш некому кому му требаат, а не да печали пари на нив ! Последниве две години им ги давам на една фамилија за која знам сигурно дека им требаат. Преку мој пријател, ги носи на село каде што живеат. Има доста фамилии кои буквално мизеруваат во бедни услови и на кои навистина им треба облека. Лошото е што повеќето од нив се срамат и молчат. Распрашај се по пријатели дали знаат некоја таква фамилија или по невладиниве, ако незнаеш точно кому би му ги дала.
Белите старки исчистете ги со Вениш, она за бели алишта. Моите се стари неколку години, а изгледаат како нови со негова помош. Ги потопувам старките во легенче со вода, а претходно од Вениш-от правам како паста со малку вода, го тријам платното темелно и оставам така да стојат некое време. Потоа ги перам на рака и како нови ми се.
Не постои продолжување, ако истекол мора нов. По редовна постапка се чека 10 работни дена, по итна 3 дена.
Девојчиња, срам не срам јас ќе си прашам оти не открив како да не ми се розеви буквите во потписот, т.е. како да ги зацрнам?
Во Кисела Вода кај општината има поставено контејнер на Црвен крст за донирање алишта. Не знам дали има и на други места по градот, ама доста практично, потоа ги сортираат донираните алишта и ги даваат на оние кои им е потребно. А гарант многу од нас имаат нови работи кои само им фаќаат прашина еве ви брз начин да ги дадете на некој што му требаат.
Dali znaete da ima nekade posebno da prodavaat figuri za na svadbena torta? Ili da se pravat po poracka ?
Здраво, Каде можам да најдам “тампони“ (или не знам како точно се викаат) што се ставаат во ушите и спречуваат надворешни звуци, затоа што имам страшен проблем да заспијам во галама, а живеам баш во галама...
Девојки, имам едно прашање. Имам една колешка..на 2-3 дена ќе поседи кај мене. Бевме денеска на очен лекар за неа и купуваше октивири. Ми дадоа ливче мене, оти таа е од др. град. Ама го загонав. Дали ќе ми дадат оквирите :/ ? Ќе одам со лична карта...
Јас користев црн лепак од голден роуз, има и бел. Според мене супер лепи, не мрдаат додека сама не ги тргнеш.
@Зошто? Ако мислиш на тиквица како градинарски продукт, цената на пазар е 10 ден. Во маркетите и пиљарниците најчесто е поскапо.