Девојки, ајде сега да ми решите една дилема... Пред некој ден имавме „дебата“ на темава со мојата лепша половина, ама не успеавме да се сложиме. Со какви тешки животни прашања се занимавам у слободно време, а? Значи, просто и едноставно - на силиконскине држачи (подлоги, што и да се) за сапуни - од која страна би требало да се стави сапунот? Од оваа: Или од другата: Знам дека у принцип е сеедно, ама ме интересира (чисто информативно) дали можда постои „правилна“ или „предвидена“ страна врз која треба да стои сапунот поради некоја за мене непозната причина. А и ме интересира и онака, вашево мислење на оваа „тешка“ тема.
Едната страна е со причина вакум...за да се залепи за мијалник и да не се лизга секојпат кога ќе се намокри Ти се заебаваш нешто а
И двете страни се со suction cups, т.е. можност за вакуумски да се залепат за некаква подлога. Разликата е што едната страна е целата прекриена со нив (сл. 2), а на другата во средината има дел кој не е - тука е логото на производителот (сл. 1). Иначе, веќе реков дека во принцип е сеедно, и можеби е смешно прашањево, ама озбилно прашав, не се „заебавав“.
Јас па со мајка ми „дебатирав“ на оваа тема едно време. Не знам што е поправилно, ама јас мислам дека од горе е делот кој е комплетно покриен со тие „цуфки“, за да има поголема допирна површина на која ќе лежи сапунот. За долу се доволно помалку такви делчиња бидејќи секако полесно ќе се залепи.
Итно ми е затоа тука прашувам. Денес ми дојде црвената тетка. Вчера се напив едно кафетин менстурал бидејќи знаев дека ќе ми дојде бидејќи почна веќе лошо да ми станува. Денес не ми беше толку лошо, го поминав денот некако. Инаку имам многу мачини кога ми е првиот ден и затоа ги пијам апчињата. Е сега почнува пак да ми е лошо, тешко ми е, тешко дишам, имам некои слаби болки во мешето и пак ми се повраќа по малку, имам малку температура и се потам ненормално многу и главата ме боли. Не знам дали да се напијам уште едно апче или не? Штетно е многу знам, ама само тоа ми помага.. Или да јадам/пијам нешто? Помош?
Види во упатството колку најмногу mg смееш да испиеш денес. Ако не си ја преминала дозата - напиј се пак, знам како ти е. Или едноставно само напиј се парацетамол/далерон, од тоа нема штета. Ако ти се наоѓа витамин B6, напиј се и од нив, може ќе те смират малку. Лимонада, нешто освежително... А и времево е никакво, па дополнително создава тегоби.
Исто е тоа и кај мене ама јас пијам 1 апче кафетин менструал, знам дека е штетно ама не можам и јас да издржам исто ми е така и мене 1 ден не грижи се ќе ти помине
Јас би ти препорачала чај од нане или пак лимон исцеди ( без вода и шеќер). Кај мене тоа секогаш помага.
Имам заприметено дека кога сум нервозна и кога сум напната со некои работи тогаш ми се случува.. еве два вечери добро спијам (да не е на подрек ) инаку фала..
Јас нешто друго да прашам... Зошто штетно? Јас првиот ден пијам по две на ден, а вториот веќе и со едно поминувам...
Лимонадата да ми помагаше во ваква состојба супер ќе беше. Никаква лимонада, ни кисела вода, ни јогурти, ни лимони, ништо освен апчето не ме спасува. Само како што напоменав, не сакам да пијам повеќе од едно месечно.
Ne znam ne ni sakam da znam , site moi bliski ne go koristat , od edno nema da ti bide nisto no moze od poveke , ne se toa bonboni.
dali nekoj od vas tuka znae dobar dreser i kolku od prilika zimaat za osnovnite komandi so se sedi lezi dojdi kako i za fizioloska potreba da ne pravi problemi po doma tuku nadvor da si odi samo za kuche se raboti ???????? fala odnapred
Јас ппрано бев таква, кога имав добиено имав ужасни болки,повраќање, температура, вртоглавици.. сум изостанувала од школо и од факултет и знаеле другарките дека сум добила дента. А за апчиња сум пиела и по две каферин менсртуал, некогаш и ибупрофен, некогаш кетонал, пп две во денот, некогаш и три. Едвај и со апче ги преживував тие денови, а камо ли да не пиев! И ми велеа од кога ќе родиш ќе ти се смени се, и навистина после породување ни болки ништо. И да, и покрај што се труев со години со овие апчиња имам две деца родено и трето чекам сега