vidi shto najmnogu saka, shto go raduva...eve ovde imash mnogu idei, zhenata lichno ja znam podolg period i ima zlatni race ..ti samo zamisluvash ona go izrabotuva, a i mozhe da ti pomogne vo idei https://www.facebook.com/pages/Printanje/1479599168977779?fref=ts
Мене некако детски ми е на возрасен маж да му спремам таков поклон со принтови или рачни изработки (добро, зависи што). Обично повозрасните се радуваат на ситни нешта, практично да е, нешто што им треба а го немаат. @marijaaxl ако има нешто што неможел или несакал до сега да си го дозволи, а имаш доволно пари, тоа би било тоа Во спротивно, гледај да е практично, сигурно го познаваш за да знаеш што му треба. Татко ми на пример ќе се израдува на пиво од поскапите кое го пие поретко
sakav da ve prasam dali imate iskustvo so kupuvanje od ebay jas napraviv kako nekoj akaunt ime prezime adresa postenski broj telefonski broj i posle imase nesho dali so visit karticka ili paypal mislam taka se vikase i sega ako poracam preku paypal kje mi stigne na adresa i parite na postarot kje treba da mu gji dadam ili neshto preku smetkaa ve molam ako nekoj znae neka mi kaze? Fala odnapred poz <3
@Winter Lady, комбинација од прокулин и хлорамфеинкол. Капките се за да се испираат очите, а маста за да се смири инфекцијата. Често ми се случува да ми се инфицираат очите, па со ова ми поминува за неколку часа. Ако не ти се смири, да речеме за ден-ден ипол, оди на очно, може ќе ти препишат нешто друго (пример, кога прв пат добив инфекција на очи, примав тобрадекс капки и хлорамфеникол маст).
^ И мене многу често ми се инфицираат очите, посебно после подолго патување со авион или автобус, редовно се мачкам со хлорамфеникол. Јас мислам дека ќе и се смири, за еден ден поминува
Фалаа ви дечки , прво брат ми го имаше вирусот после татко ми сега 2-3 дена и јас на татко ми и двете очи му се црвени и позатворени на брат ми му помина тие двајца беа на очен и на контрола тие прво користеа прокулин , после не им помагаше па очниот лекар им даде капки унифлокс и тобрадекс а брат ми и апчиња цитерал.Него му помина веќе , јас првиот ден ставав прокулин дзабе не помага ич , сега 2 дена ставам тобрадекс сега ке почнам и со унифлоксот , таа маст помага ли за брзо време колку пари е ? незнам да не има негативно влијание ако користам 2 врсти капки плус маст ?
Не е Visit карта Не плаќаш на поштарот, плаќаш кога ќе го порачаш производот преку интернет со картичка или paypal
Ставај ги капките препорачани од лекар и маста. Маста е до 80 денари. Немој да ги користиш подолго од препорачаното (откако ќе се отворат, траат само 1 месец). Плус, придржувај се до препораките од очниот лекар кои им биле дадени на твоите. (Колку што се сеќавам, капките се ставаа 2-3 пати на ден, а навечер плус се мачка и маста. Мора да комбинираш за резултати.) Побрзо да оздравиш.
Ако нема подобрување до утре ке ја купам маста , сега ке пробам и со другите капки денес , инаку со маста само надворешно го мачкаш окото така ? Фала ви и на 3-та , фала ти Феникс се надевам.
Да, мачкаш надворешно, со стапче за уво, бидејќи се стерилни, за да не искомплицираш повеќе ако фаќаш со прсти. Стави маст на стапчето, помини со тоа на долниот капак и на горниот под трепките и толку. ДО сабајлето треба да осетиш подобрување. Најчесто, навечер се мачка, пред спиење, зашто малку матно ќе ти биде од мрсното.
На свилена кошула имам флека, ставив сјај за садови на флеката и прашак, но не излезе, мислам дека ми има капнато маслиново масло. Со што да ја отстранам флеката?
Стави бебешка пудра, Бекутан на пр., остави да стои подолго време, на пр. 12 саати и најверојатно ке излезе, мене на фармерки и памучни маици ми успева ова со пудрата ама имало материјали каде не делува. Пробај И стави повеќе, немој да штедиш