Знае ли некој сигурно дали во Орце се почнати со работа ? Ги барам на бројот што го имаат наведено на веб страната, ама никој не ми крева, а еден другар од мој другар е професор таму и е на одмор сеуште...
@sofijanoka Од оваа седмица почнаа со работа вработрните во средните училишта, а од другата почнуваат и во основните. Броевите што ги оставаат за контакт на инернет-страната е од канцеларијата на административната служба (секретар, педагог, психолог), а тие се на работните места и во летниот период што значи дека треба да бидат таму. Ако ти е итно биди поупорна, може се на пауза.
Вака денес добив внук и сум пресреќнаа но сега треба да му соопштам на дедо ми но како првпат мие незнам ??
има некој што е адвокат или пак е на правен факултет ми треба нешто да прашам можи во инбокс да ми пиши
Ја има и има повеќе видови од неа - Colossal обичната, потоа онаа Cat Eyes со анимал принт на капачето и свиткано четче како лажица, па Go Extreme со четче во облик на буренце и мислам уште една со ознака Smoky Eyes, која има класична четка. Мене сите ми се „поминати“, сите ми е допаѓаат, но најомилена ми е најстарата жолта со ознака 100% carbon black. Најдраматична ми е и емотивно сум приврзана за неа. Цената им е 400 денари, на акции се многу поевтини и мислам дека моментално се намалени во ДМ и Космо, не ми текнува најдобро во моментов.
Си купив бели купачи од Сара Фешн и сеа од што паднале на земја долниот дел продавачкава ми рече ќе се испере прашина е ако не врати ги..Мајка ми ги покиснала и се направиле уште неколку флеки светло кафеави пробав со прашок, сјај ,вениш и авакс за флеки не искача со ништо. Некој совет да пробам со уште нешто пред да ги вратам?
Каде има блиску нотар до филолошкиот факултет? - или некаде близина, само скапо да не земаат за документи?
Не знам, не сум била до сега т.е не сум разгледала и побарала. Фала ви и на двете, утре ќе се распрашам се надевам дека ќе се снајдам.
Жени ај некоја подобро упатена,да ми каже нешто за стандардот на Украина,што е се како е? (некоја која била лично,бидејќи на интернет можам се и сешто да прочитам) пишете ми инбокс тенкју
Домакинки ми треба помош. Се мислам помегу два блендери. Едниот е max 400 w и е 1500 денари. Вториот е Adler 250w и е 1800 денари. Спорез Вас коj е подобар за smoothies? Ептен сум во дилема
kolku pari odprilika zemaat za "lepenje" na skinato lanche? Imam lanche ,najsakan podarok mi e, ama mi se skina..i toa ne ni zabelezhav ..sefakjam za vrat i go imam vo raka.! Lancheto e mnogu tenko, duri i pretenko..i na losho mesto e skinato..ne veruvam deka mozhe da se zalepi..ama dajbozhe da gresham! I vo koja zlatara da go nosam?
Ние дома првиот го имаме. Супер е , а за вториот не знам. Види што е разликата, за да знаеш што да одбереш или прашај таму во салонот.