Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Од Струмица сум @male АА ОТИ БЕВ МН. на дежурен се загрижи дотичната ми вика ке си одиш во понеделник јас сум само за преглед и за итни случаеви :@ простачка , јас со толкава отеченост несакаше да слушне да ми го ѕирне окото не пак да ме прегледа . Аир од доктор ако чекаш ке се начекаш. Како може да ме прегледа нормално ке си ја пропуштеше турската серија оти она не зима плата што си дреме таму и си пуши цигари и кафе. Фала ти марама сега баш ке сварам камилица , се мислев да ставам од течноста ама не би да експериментирам.

2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Абе Винтерке. не ставај ништо зошто ќе си направиш беља поголема, па на крај уште повеќе ќе ти отече.
    Јас не знам зошто и експериментираш воопшто со ова - она, па накрај оф леле ќе ти биде.

3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Само вода досега ставав , сега ке ставам камилица па ке пишам како ке биде. Ако ми биде оф лелее ке одам пак пак кај таа кокошката ке се скарам со неа. Не можам да чекам самото да мине.

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.277
    Допаѓања:
    81.850
    Оди на прватно кај Проданов, многу е фин и не се скапи прегледите.

5. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    nchfale01_2.jpg
    Ги има ли во џамбо?

6. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.675
    Запознаен ли е некој како ќе биде процедурата со новите електронски картички во автобусите во Скопје?
    Студентите треба да имаат персонализирана, кога ќе треба да ја извадиме и како ќе функционира тоа?

7. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.102
    Допаѓања:
    19.996
    http://skopska.mk/ овде пишува што како. :)

8. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Дали само кај мене не функционира македонскиот сајт на манго?

9. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Како би ја преведеле фразата: Truly, Madly, Deeply на македонски?
    Директен превод не ми е убав баш... Идејата ми е да ја испечатам на перничка за дечкото, но сепак сакам тоа да е на македонски. Се обидувам да најдам соодветни зборови, но пак не можам да го доловам ефектот од англиската...некако штуро се ми изгледа :)

10. Girl4e

Girl4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    1.Дали постои во Скопје друг интернат за средношколци освен оној кај "Здравко Цветковски"?
    2. дали некои издаваат по една соба за средношколци (16 год) што не се од Скопје а учат во Скопје, нели како што издаваат по цели станови за студенти?
    Благодарам

11. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.703
    Салони за депилирање во близина на Ѓорче,Хром,Влае?

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Дали кај нас и ако да - каде можам да најдам рикота??

13. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Интернат за средношколци има и во склоп на средното медоцонско училиште, но не знам како се вика, и мислам дека не е само за ученици од училиштето.
    Има соби што се издаваат и за студенти и за ученици, можеш и цимери студенти д си најдеш па да делите трошок во станови. Треба по огласите да провериш најубаво, но пгласи во весниците, таму подобро ќе најдеш ако сепак бараш соба.

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Imas nekolku niz porta vlae prosetaj i rasprasaj se

На Rosonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    6.404
    Imam mnogu mnogu jaka bolka vo krstot. Vo dolniot del na grbot. a ne znam od shto.. prv pat mi se sluchuva olku jako da me boli. Znachi ne mozam da se navednam. Ic. Ako se mrdnam malku odma me boli. Eve sega lezam i koga lezam me boli. Ne mozam da da se dvizham ! :( :( :( Pomooooosh ! Ne mozham da izdrzham !

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Напиј се некое апче против болка како вентор спазмех и ќе ти помине.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    која е боемска улица во скопје? Ако може подетален опис за локација, и предлог некое место за кафе на истата.. Јас сум од Скопје, ја слушам што како, но не сум баш по помнење локации, имиња и слично...може сум била некогаш, но еве сега не знам :) фала ви многу на одговорот.

18. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    На телефонот на пребарувачот веќе 2-3 дена гледам работи пребарувани што јас воопшто не сум ги пребарувала.А нон стоп бришам историја на пребарување што може да е ова? Дали некој во телефонот може да ми влегува на овој начин...?

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    На боемската имаш 3 кафани, не се погодни за кафе пиење баш затоа што се кафани каде повеќе се оди да се јаде и да се пие...
    Инаку се наоѓа во Дебар Маало, најлесно за обаснување е да ти кажам спроти фонтаната во парк, од другата страна на булевар Илинден, нели тука има хотел кој се вика „Сити Парк„ голема сива зграда, епа тука на паркингот пред хотелот ќе ја видиш улицата убаво поплочена е, широка и низ цела улица има наредено маси и чадори.
    Ако одиш низ Дебар Маало би дошла една уличка после општината Центар, има едно мало паркче и трафика на самиот почеток на улица. Нема шанси да ја утнеш.

Повеќе би ти препорачала за ручек да си седнете или пак навечер, има и музиче.
    Има 3 кафани како што ти кажав, „Канцеларија„ , „Чардак„ и „Ганза„. Канцеларија и Ганза се со прифатливи цени, Чардак е нешто поскапо.
    Чардак е во Средина, Ганза е првата што гледа накај Илинденска, а Канцеларија е првата од кај паркчето.
    Мене највкусно ми е јадењето во Канцеларија.
    Убава атмосфера има во сите три кафанчиња, кај и да седнеш нема да згрешиш.

На male и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Провери можеби скришум некој ти го зема телефонот, има програм за влегување во телефон но не би можело доколку ти не одобриш со даден пасворд плус процедурата не е толку лесна да така друга варијанта неможе да е.