Сакам да ве прашам дали знаете за еден сајт schools.edu.mk мислам дека беше, и беше поврзан со хемија, имаше тестови, задачи и објаснување на материјалот. Денеска пробувам да го најдам ама го нема, па незнам дали е до мене или навистина повеќе го нема?
Ми треба мала округла торта,за околу 15тина парчиња,со марципан одозгора ,ама прашав во неколку маалски слаткари не правеле такви.Да ми препорачате некоја слаткара во Скопје и отприлика цена? Спојлер Ваква торта ми треба отприлика само помала
Девојки, имам едни бели патики што многу си ги сакам и многу се убави. Е арно ама пошто јас сум многу трапава и по кумановски кажано САПТЊИЧАВА и стално се сопнувам од тротоар, сега ми е изгребан предниот дел. Изгребаното е црно, како црни линии и дамки и не се чисти никако. Т.е. оно и не е валкано, туку такво е. Имате ли идеја како да го поправам тоа, некоја боја дали има или слично???
До 20 часот, картата е 100 денари, ама како што слушав годинава немало многу избор и не бил многу посетен. Слободен е изборот? Колку години имаш? Ако е за некој натпревар треба да одбереш тема што ќе „запали“ кај тие што ќе го оценуваат, јас би одбрала нешто за екологија, национални паркови, Охридско езеро, одлики на Македонија...
Има во Тинекс, а мислам и во Зегин има од тие во кутиички(и помалото и поголемото пакување). Од тоа другото, како во туба, досега немам најдено
Прашај у Лејди Шус (знаеш куде е - над Вартекс) они имав едни како гумица - такој ги викав, можда тој ќе помогне, а пробај и ти дома со обична гума за бришење (по можност Пеликан марка)
Пред некој месец земав скенер/печатач/фотокопир, три во едно. Го потрошив тонерот и пред некоја недела приметив дека скенерот не ми работи Можно ли да е од што нема тонер? другарка ми вика од тоа било
Скенерот при работа не користи тонер, така што од таа гледна точка не би требало да е проблем тоа што немаш тонер. Но, работата е што најчесто фирмите прават самиот принтер/скенер/фотокопир да се блокира при немање тонер, па така сега не можеш ништо со нега да правиш, додека не земеш нов тонер.