@SnowQueen17 Ако купуваш прстен нема што да ја продаваш ке отидеш директно со парите што ги имаш и ке ја дадеш гривната , бидејки злато за злато фака повеке пари отколку злато за пари, ако ти кажала 1300 така моше 1500-1700 ке ти фати.Оди распрашај се во повеќе златари , ама ако е од тие тенките можно е и толку да е.Реков дека тука некаде се движи , инаку да не си ја сватила грешка , појди во повеке златари. @maca cvet Срцка 150 грама злато да не го украде златото од пола град ? Да не е 15 грама ?
Да не знаете каде можам да купам церада за кола да се покрие целосно (голема да ги покрие и гумите)и заштити од сонце? Најчесто се сребрена боја, од моб пишувам не можам слика да поставам. Ако знаете и за цената пишете, да имам орентационо претстава. Благодарам.
Веќе кажав дека нашиот град е мал и за жал има само една златара не ми се оди во други градови, гривничката скоро па и вреди и толку што ми понуди 1350 ден. Ланчињата златни се по 2000 ден. Дадов на една друга другарка да ми го смени мајкаи. Ви благодарам девојки за одговорите многу место зазедов има и други што имаат нешто да прашаат.
Ok,kako sakas , ti vikam zlato za zlato e poskapo , neka prasa majkata na drugarkati kolku ke fati za zamena na zlato.
здраво, сакам да прашам кај можам да најдам од старите машини за куцање? некој да продава? итно ми еее
Ако имаш пари прашај за замена како што ти рече Винтер, така ти се исплати повеќе, само ќе си доплатиш колку треба.
@makgirl Најдобро провери во Златна книга. Таму ќе ги најдеш потребните информации и контакт телефон за подетално да се информираш за локацијата.
Проблемов ми е смешен јасно ми е ама ако има некоја решение би била ептен благодарна. Имам испит утре, усно, но материјалот ме натажува и додека учам се расплакувам. Некое чаре да не се избрукам утре?
Каде можам да си најдам добар спортски ранец? Вчера бев во Sport M видов на Adidas ама не беа ништо посебни за цената која им ја ставиле...
Вакво нешто немам сретнато,ама сигурно ептен се соживуваш со одреден дел од материјалот..Не е битно,како совет би ти дала да размислуваш на среќни нешта,убави моменти,и скроз да го исклучиш мозокот од темата.Знам дека тоа е тешко,посебно ако учиш нешто што го сакаш и разбираш,ама пробај да се фокусираш на позитивниот дел,на 10ката што ќе ја добиеш и сл. Ама најверојатно поради тремата нема да имаш место за солзи Break a leg!