Имам ужасни болки во кичмата. Болката како да ми се пренесува и на долниот дел од стомакот. Што би можело да биде? Неможам ни да лежам ни да седам... Се напив парацетамол, ама ништо не ми помогна. Мајка ми се сомнева во проблем со бубрезите. Да напоменам дека болката не ми е на одредени точки, туку како општа болка во целиот дел осеќам. Помош?
@Avery Тогаш можно е да имаш некој проблем со бубрезите,мочниот меур или жолчката таквите болки почнуваат од грбот но многу лесно се прнесуваат на други места како на стомакот и препоните
Sakam da prasam so koja smena od prvi septemvri pochnuvaat treta godina od gimnazijata "Josip Broz Tito"
@Avery Би ти препорачала да се напиеш Налгесин С доста добри апчиња помагат околу болка многу. Наменети се исто така и за болки во стомак пробај со нив додека не го решиш проблемот
Знае некој дали можам да се запишам на факултет и одкако ќе поминат уписите? Се работи за факултет на кој има слободно место, но незнам дали може да се запише човек и така... И дали знаете дали помина 2риот уписен рок за факултети и дали има и трет и кога е, да не ги пропуштив ја сите 3
За Технолошко Металуршки прашувам. Ај најверојатно ќе стигнам да се упишам на 3ти Ама многу ме интересира дали и без уписи може да се запишам...
@mims-89, ако ги имаш потребните документи, може да ти ги однесе и некој друг. Ако не си тука во тој период, да речеме. Гледај да стигнеш до третиот рок, објавуваат листи со слободни места за сите факултети по fakulteti.mk, ти препорачувам да следиш ситуација таму. Инаку, не упишуваат студенти по истекот на роковите, имај го и тоа предвид.
Дури и да има место не упишуваат? Не е работата за документите, се мислам уште, дали на Градежен или на Технолошки...
Vo nikoj sluchaj ne upishuvaat nadvor od zakonski predvideniot rok. Go znam ova sigurno posho imam iskustvo od pred nekoja godina koga sakav da upishuvam vonredno vtor fakultet, ama go ispushtiv rokot i ne mozhea da mi izlezat vo presret. Ne bea problemot slobodnite mesta, ednostavno pravilata se takvi.
Примам пензија од родител се додека студирам и не наполнам 26 год. Прашањето ми е дали морам да останам на факултетот кој сум го запишала и сум редовен студент или можам да запишам повторно прва година на друг факултет? Дали така ќе продолжам да ја примам пензијата?
Можеш да се запишеш повторно прва година на друг факултет. Можеш и да завршиш прв и повторно да си запишеш факултет и да продолжиш да зимаш пензија. Ти треба само потврда за редовен студент, нема врска дали ти е прв или втор факултет.