Колку пати можеш да запишеш прва година на ист факултет? НЕмам полагано ништо таму и немам слушано предавања а ради семејната пензија сакам да почнам од ново.
А која возраст си ако не е тајна? Мислам дека само до 27 години можеш да ја користиш пензијата на тој начин. А факултетот го запишуваше ради реда или сакаше тоа да студираш. Ако ти било сеедно кој факултет е, запиши се на друг. Колку пати се имаш запишувано на прва година? Мислам дека треба да си прашаш во студентски прашања, ма да мислам дека не би требало да има проблем во запишувањето, проблем би имало доколку откријат дека го злоупотребуваш правото и запишуваш година заради пензијата.
Лани го запишав факултетот и далеку сум од 27. Не правам злоупотреби, сакам да си учам ама уште се двоумам дали сум на правилниот факултет а рокот ме притиска. Ако не се повлечам денес можда нема да можам да се запишам на другиот, а ако се повлечам од тука а на другиот нешто не ме примат не ми е тешко уште една година да не студирам и да правам нешто друго ама ќе ја изгубам пензијата. И најпаметно ми е да останам ама не знам дали ќе ме примаат втора година по ред Ништо тогаш после 10 ќе одам на студентски.
@kjukli , @sanja.burgundy , @Baby-bubu, фала ви на одговорите девојки. Сега видов дека ги вратиле каналите, ама прашање е до кога. Баш ми е криво ако треба да ги плаќаме додатно, ептен се навикнав на нив
Во врска со iknow-системот, за пријавување во втор уписен рок, првата страна беше достапна за пополнување изминатите денови и имаше известување дека регистрацијата продолжува на први септември (вторник). Денес е втори и системот се уште не е активен. Дали е можно да биде вклучен на самиот ден за упис трети септември кој е еден и единствен? Искуство од тие што пополнувале електронска пријава за првиот уписен рок Дали и тогаш го вклучија на истиот ден кога требаше да ги поднесувате документите или имаше можност за регистрација во претходните денови?
Бубаче, немаш прецизирано дали ја бараш во оригинал или на македонски (иако се сомневам дека е преведена), но еве два линка. Првиот е за читање online, а на вториот можеш да ја симнеш во неколку различни формати (txt, epub..). http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=169&WorkID=4673&Level= http://chitanka.info/text/3706-baj-ganxo
Пишував неколку страни наназад дека кајмене најефикасно се покажа со фен и чорапи. Успеав да раширам лаковани балетанки за едно 15-20 минути.
Феминки ај ако може некоја што се разбира повеќе да ми помогне.Утре ќе одам на интервју за работа во детски бутик,па би сакала некоја да ми објасни како одат броевите,за колку год и сл.Немам многу искуство во таа работа и тоа што го имав сум го заборавила.
Пензија можеш да земаш дури не наполниш 26 години. Зависно од факултетот ама има опција пример да пишеш квадрат на таа година, т.е. да ја презапишеш. Најдобро прашај си на факултетот и не заборавај до крајов на месецов да доставиш потврда за редовен студент во пензиско за да ти тече пензијата.
си купив старки converse ама некако си чувствувам како да ми удираат на последните прсти.Прашав останати што носат и ми рекоа дека сега им се згодни а на почетокот го имале проблемот.Веќе ги носам неколку дена а ми се подуени и имам мала рана.Дали ќе опуштат или целосно да ги отстранам???
Ми се случи така и мене пред некоја недела, не сакаше да ми ја врати ама се помачив подолго време стискај едно, стискај друго, на крај излезе. А на татко ми пак му се има десено, да не излезе воопшто па мораше следната ден да оди во пошта да му ја вратат а можеби и ваѓаше нова, не се сеќавам.
ќе одиш да си пријавиш во банката од каде што ти е издадена и тие ќе ти кажат што да правиш понатака..обично пуштаат мајстор да го отвори банкоматот и ќе ти кажат после колку дена да одиш да си ја подигниш
Здр девојки, дали имате информација каде во мк се вградуваат импланти т.е силиконски гради? И отприлика како се движат цените?