Сакам да си ги подигнам документите од факултет и пак да ги вратам. Дали се плаќа нешто и дали можам одма да ги земам или се чека некакво одобрување?
Јас на правен не платив ништо. А знам дека обично се плаќа по 1000 ден. Прашај на студентски. Секаде е различно.
@marama Зависи од правилата на факултетот. Кога се подигнуваат документите на реверс најчесто се плаќа и се поднесува барање за одобрување. Најдобро е да се информираш на студенски прашања за конкретниот факултет.
Јас кога ги подигнував на реверс уплатив, но најдобро е да си прашаш секако на студентски прашања бидејќи за секој факултет е различно.
Побарај по аптеки ако имаат крема од BIODERMA се вика Cicabio creme, ја репарира и мазни кожата. @ssiillaa ако ти го кажале бројот на локалот, повторно сврти го истиот број и кога ќе ти каже говорната секретарка да го избереш локалот, го избираш преку бројките, само глеј да ти биде подесен телефонот на тонско бирање а не дигитално. @SweetyMaja административен службеник е широк поим, може да биде канцелариска работа со архивирање, со фактурирање, со подготовка на други документи, а може да биде и нешто слично, пример работа на шалтер, ма да тоа би го барале како шалтерски службеник. Зависи и од фирмата. Ако е приватна и со терсене газди, администрацијата може да се состои и во трчкање кај што ќе ти кажат па се до варење кафе.
Мислам да, 200 денари уплатница со назнака подигнување на документи за реверс, во студентски ги носеш и ти ги даваат, зависи што мене ми рекоа таму до 5 дена мислам да се вратат. Бидејќи вадев еден куп документи, за редовност, уверение, ама пак прашај ништо не губиш во студентски прашања од 11 ч до 14ч рсботат.
Sakam da podnesam za besplatno vozenje vo cetvrtok za studenti. Dali sega so ogled na izmenite vo jsp treba da platam 200den za da mi ja izgotvat taa karticka?
Devojki dali nekoja od vas koja imala masno tkivo ja bolelo? Jas imam na lice nekolku godini I pocna da me boli se mislam dali da odam utre na doktor...
Девојки, една моја другарка сака да дојде кај мене на факулет денес на часови па дали знаете дали дозволуваат така на факултетиве?
Ако почнува да те боли, пожелно е да појдеш на лекар.Еден мој приајтел се консултираше и со дерматолог.
Така е да. Само што го најдовме местото псоле долго лутање , на истата улица помина неколку пати 7б. Ова се наоѓа спроти маркетот во слепа уличка, вториот плац(куќа) .Фала ти, некако се снајдов али касно го ледам мислењето. За друг пат знам , секако ќе има прилики пак да идам натаму
Мислам дека не се плаќа.Јас ја земав претходниот зимски семестар.Само треба да земеш образец од јсп и твоја мала фотографија и на студентски печат да ти стават.Потоа идеш во јсп и ти ја изготвуваат картичката.Бар јас кога ја зимав така беше.
Купувањето на рати во АМЦ се одвива преку кредитна картичка или потполнување на барање за потрошувачки кредит во една од банките преку кои зимаш плата или преку кои располага АМЦ.
Сериозно ? Па добре бе не сте во основно па да се посетувате , може да те изрезили професорот/ асистентот пред сите што мкнеш придружба да те чува . Може да те причека дргаркати па после каде сакате идете , не си прави безпотребно проблеми