Сеуште е најмала во ТТК, со оглед на тоа дека провизијата за БИЛО КОЈА уплатница е 35 денари, додека во другите банки/пошта е во зависност со вредноста на уплатницата.
И во стопанска е исто за било која сума, плаќав повеќе суми и повисоки и за сите ми беше 35ден провизија, таксена марка исто 35 ден провизија. За пошта бргу сум плаќала само таксена марка и провизија е 35ден,а за поголеми суми незнам.
За пошта знам, а последно кога плаќав во ТТК ми се виде така соленко, а не приметив дека е иста цената за сите уплатници, брзав да ги предадам и не обрнав внимание, само видов дека не е исто како порано. Ако е така, да се наплаќа по уплатница, а не според цена тогаш ми одговара, бидејќи сумата што треба да ја уплатам не е баш мала.
Мене највисоката сума сега ми беше околу 9800, а претходно кога сум плаќала и повисоки суми по 19 000 и нешто знам дека сум плаќала 35ден исто, евентуално сега ако има некои промени ама не ми се верува... Зборам за стопанска..
Озбилно со ова дека во стопанска за било која сума земаат само по 35? Јас уплаќав само во пошта до сега, мислев дека секаде земаат зависно од сумата. Се случувало и по 180 денари да ми наплатат провизија.
Ме чудите за Стопанска Банка, мене баш таму во зависност од цената на уплатницата ми земаа различна провизија, па затоа и нагласив дека во ТТК е иста провизија за сите уплатиници, без разлика на вредноста.
Кога уплаќаше последен пат висока сума и ти земаа провизија од 35 ден во ТТК? @sesilija кога запримети дека е повисока сумата за провизија во ТТК? Да не смениле во меѓувреме и во ТТК? Ми нема логика, ако некаде земаат провизија само по 35 денари зошто тогаш никој не знае, сите уплаќаме по пошти? Еве јас а и сите од мој смер тврдам дека не знаат за ова. И зошто едни би наплаќале другиве не?
@simoncelicius , денес уплаќав во ТТК доста висока сума, провизијата за сите уплатници беше по 35 денари, додека пример ако уплаќав во Стопанска, ќе беше можеби двојно повисока.
Симончелишс, јас не знам кои се тоа сите што уплаќаат по пошти, повеќето што ги знам баш поради високата провизија не уплаќаат таму. Јас само еднаш имам уплатено во пошта и откако видов дека за таксена марка од 50 денари треба да платам 85 денари, значи 35 денари провизија за сума од 50 денари, не уплатив таму никогаш повеќе. Во банките таа сума беше памала, сега не се сеќавам точно, ама 15-20 денари мислам. Последно плаќав во јули во ТТК банка, и ми се виде повеќе провизијата од порано, ама ете, ако е сега 35 денари за сите уплатници, значи тоа е, пример порано ако била провизијата за таксена марка 15 сега е 35, а имав повеќе таксени марки и ете ми ја разликата.
http://www.ebay.com/usr/lens-city?_trksid=p2057872.m2749.l2754 Линк од продавачот . Само да ти кажам дека 8 евра е шипинг до Македонија. http://www.ebay.de/usr/billiglinsenonline_de?_trksid=p2047675.l2559 А овај има најевтин шипинг 1.90 евра, го најдов во потрага по селер со најмал шипинг. Јас и другата феминка имаме нарачано од првиот селер.
@sesilija во Стопанска Банка, до 20 000 денари, провизија е 35 денари, така ми кажаа таму, ги прашав кога уплаќав. Во Тутунска банка, провизија е 50 денари, не знам до која сума, ама ако имаш сметка, и им кажеш од таму да ги повлечат парите, тогаш е 35, моја другарка така уплаќа. Во пошта, за партиципација од 6000, провизија е 180 денари (така беа цените одприлика). @YoungandBeautiful до сега не сум сретнала интернет- преведувач кој преведува точно цела реченица, туку само одделни зборови. Кога да видиш, тоа ти е дигитален речник, само наместо да бараш по листови, го пишуваш зборот и гугл бара за тебе.
Иако го поставив прашањево во соодветната тема, сепак решив да го поставам и тука, бидејќи оваа тема е повеќе посетена Каков подарок е најпогоден за крштевка? Дали имате некоја идеја со што би можела да дарувам машко бебенце? Секаков предлог би ми бил од голема помош
@sesilija I vo Komercijalna banka ne e mnogu visoka provizijata. Do 12h e 35 den. Sega koga uplakav za fax, se rabotese za pogolemi sumi i na site uplatnici mi bese 35 den. No uplakav pred 12h. Mi kazuvaa drugarki sto uplakale vo drugite banki ili vo posta, proviziite im bea pogolemi od ova.