Па е несоодветно, и тоа многу.. А местово од друга страна е бааги познато, ваљда не би си дозволиле нешто незаконско.. Не можам да ја решам дилемава, ме мачи веќе
Во другиот оддел имаше аларм за чад, во овој кај вц школката не се сеќавам баш ама не изгледаа воопшто исто камерата и тој, и од друга страна алармот се поставува на средина во просторијара на плафонот колку што сум упатена..
Немам здравствено осигурување кај треба да идам и што да правам и колку пари ќе ми требаат? (пред тоа преку татко ми од работа пошто бев студент сега веќе не сум студент)
Ке се пријавиш во завод за невработени, дали на еден или шест месеци и ке имаш осигурање. И не ти треба пари за тоа, туку диплома од средно, л. карта и здраствена книшка... Мислам дека така беше
@mj n1 fan Најпрво ќе се пријавиш во агенцијата за вработување со диплома од завршено образование (средно или високо доколку си дипломирала), ќе побараш потврда за редовно пријавување како невработено лице и потоа ќе поднесеш документи (потврдата, копија од лична карта и изјава која се издава и пополнува таму дека не остваруваш личен месечен приход) во ФЗОМ за осигурено невработено лице на товар на институцијата. Овие услуги не подлежат на паричен износ.
Мене пак ништо не ми е јасно.. Ако не е дозволено тогаш зошто ги има?? И демек можам да ги пријавам? Нема смисла работава.. а ептен ме интересира како е..
Темава не ми е соодветна ама во паника сум и неможам да барам соодветна. Ми се појавија три флекички/црвенила ( со различна големина, најголемото колку краток нокт)над папокот. Не ме чешаат, како изритирани се, а последно јадев надвор туна салата во која имаше мајонез. Не ми се појавило претходно, се уплашив. Слично искуство? Место за паника?
Some scientists think that they have found evidence that there WAS life on Mars at some time in the past. The evidence that they found is fossilized bacteria (3.6 billion year old dead bacteria) on a meteor from Mars that struck Antarctica 13,000 years ago.
Според тоа колку е еврото во моментот, не сум им давала ни денар повеќе. Во моментов на курсна листа е 61.6 така што чинам излегува 12 300.
Здраво, знае ли некој дали за полагање ТОЕФЛ или ИЕЛТС има фиксни дати (и ако да, кога) или може да се полага кога било?
Добро утро луѓенца. Ми треба инфо околу поштенски пликови. Имено, треба да испратам творба на еден конкурс и во него стои дека треба да имам еден голем плик на кој што ќе има налепница " не отворај " , запечатен. Внатре во него треба да имам уште два запечатени плика, едниот со назнака творби, другиот со лични податоци. Двата се океј, е сега овој големиот во кој треба да ми ги собере двата кај да барам ? Во Пошта ? И каква треба да биде налепницата ? Пликовите треба да се бели? Ви благодарам однапред.
@sofijanoka Секогаш кога ми требале пликови сум одела до Офис Плус и сум наоѓала секакви. Знам за сестра ми купував некои ептен големи, баш од таму ги земав. Стандард беа бели. А таква налепница не знам каде би можела да најдеш