Можиш од амбулантата кај што си ги примала сите вакцини. Имаат архив ке кажеш само име презиме и дата кога си родена ке те најдат одма. Не е битно дали со години не плакаш, штом ти се примени ке те најдат и ке ти ги запишат.
Во Икона книжарата имаше, малите се околу 700 денари. Провери и во Арабеска, можно е да има нешто ако одиш во Рамстор.
Дали познава некој Агенција за преведување на официјална документација на англиски јазик? Ми треба некоја меѓународно признаена.
На нотар мајка ми ги носеше и таму имаа тие преведувачи нивни што соработуваат, се заверуваја тие таму со се печат и преведување.
Нема што да ѕирнувам. Јас не верувам во вакви причи. На маериканциве веќе ништо не им верувам. Не ги поднесувам. Откако постојат лажат луѓе.
1.300 денари. Капар обавезно мораѓ да оставиш пред да се прави. Јас досега сум порачувал во разни форми и една порачав со слика. Било каква да порачаш ќе ти ја направат за ден-два. Нема утка. Јас од таму стално зимам.
Па јас не реков дека све е точно. Прочитај прво што сум пишал пред да ме цитираш. Лажат за Сирија и сите дешавки таму, лажеа дека стигнале на Месечината, излажаа дека напади на 11 септември 2001 се терористички напад...Треба уште да кажувам?
Лара малку касно одговарам се надевам не е на одмет Жал ми е што ќе ти соопштам лоша вест ама пасошот се смета за оштетен иако е само напукнат па поради тоа ќе мора да платиш глоба од 300 евра ако не и повеќе ама не повеќе од 500 зожто не си внимвала поентава е за пари ако ме разбираш што сакам да кажам. Најдобро пријави дека е изгубен ова ми падна на памет
Не е прашање на верување или не, туку на факти. Јас само сакав да ти покажам што е поентата со знамето што се "вее", си има одговор.
Ужас! Ем си плаќаш за пасош ем не бил твој, сопственост на РМ бил а тебе ти е даден само на користење,така разбрав. И што ако не си крив? Бог да чува значи. Ќе си барам некое чаре, ептен ми треба па морам да вадам нов што поскоро. Благодарам на одговорот )