Кои 700 денари бе за тефтерче луѓе, со злато да е не им го плаќам толку. 90% исто како ова има во веро, во џамбото, за некои си 70 денари можеби и помалку беше. Ама сигурна сум дека го има петоков бев и го видов. Ама и големината е колку ова, помало од обична тетратка.
Малце каснам ама и јас имам забележано и мислам дека е камера во тоалетот во Гт. @Tatjana95 Сепак сметам дека тоа не е легално па затоа мислам дека можеби и не е така како што изгледа.
Имам ли право да се жалам на буката која ми ја прави комшијата над мене секоја нокј до три наутро? До колку по закон е дозволена галама,музика,лупање? Ова не се издржува ,трае со недели.
Ако си за вадење нов, колку за инфо, сè на сè излегува 4900 ден. Ова по брза постапка, готов за 48 часа.
Па да во полиција. Мислам од 22 до 7 часот наутро не треба да има галама, а посебно па ако трае толку долго.
Колку време е потребно да живееш во Америка и која е процедурата за добивање на статус на постојан жител во Америка?
По 22,00 часот според Законот за радио дифузна дејност не смее да се прави галама. По 22,00 часот ако прави галама јави се полиција и ќе дојдат. Типот ќе си плати и глоба. Јас сум пријавувала музика во 23,30.
Си купив машинче за нес-кафе and guess what? Незнам како да го направам со пена.. Што се мати луѓе? Млекото, кафето или двете заедно?