Картичката мислам дека чини 39 денари, а еве ти повеќе информации за поволностите кои ги добиваш со неа http://cosmotinex.com.mk/side_star.htm
Јас барем од некое мое искуство по мирисот и допир под рака. Има јак мирис веќе знаеш на кожа каква е, а под рака со прсти кога ќе допреш е нерамна, груба по малку ... И нормално по солената цена (само ова денес и знае да превари). Мада денес има толку фејк материјали и не можеш да си сигурен сто посто.
кога купував кожна јакна во Турција, имаше со мене една пријателка која ги испробуваше со запалка, демек ако се топи, гори, не е вистинска кожа (чудно и продавачите го дозволија тоа). Иначе пријателката работи со кожни материјали, така знаеше. Ама малце е ризично да фатиш да гориш нешто што веќе си го купил, па ако испадне еко кожа, отиде ташната на допир баш незнам колку можеш да осетиш, зашто има различни видови на кожа, би ти рекла дека еко кожата е потенка, но има и потенки вистински кожи
незнам колку ќе ти помогнам со линков , но пробај види мислам дека е добро објаснато. http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... r-computer
и на мене ми треба некој некоја од кавадарци да ми пиши во лична порака сакам нешто да прашам ај ако има некој некоја нека ми јави
Дали на совет се поправаат 3ки и 4ки или само слаби? Знам дека на крај поправаат ако ти фали оценка за успех ова она, ама прашувам за сега во овој период (за на тромесечие). Прашувам затоа што нас наставниците ни кажаа дека само слабите ќе ги поправале на совет, но не верувам, така да чекам ваше мислење.
Оценки може да се поправат на полугодие и на крај година. На тримесечје не ги поправаа ни слабите (тоа беше кај нас во средно). Секое училиште, со свој критериум. Не можеш да знаеш.
Дечки, бараат лична карта во менувачница? Утре планирам да сменам не повеќе од 20 евра, а до сега не сум менувала пари и не знам дали да ја земам со мене.
На времето гледав во Сева на плоштад и таа накај Камениот Мост. Не беа премногу скапи, околу 400-500 денари. Во банките бараат, во приватни менувачници не.
Имаше во Сева ко што кажа Трендафилка. Јас мојот многу одамна го купив од Просветно, а мислам дека и сега би требало да има по подобро снабдени книжари. Или пак прашај во некоја од галерииве ќе те упатат, јас преку една галерија зимав платна и бои, ама тоа беше одамна многу, но сепак девојката ми кажа дека може и штафелај да ми набават, ама од каде ги земаа незнам.
Јас да се надоврзам на прашањево, бои за платно каде можам да набавам (некаде низ Скопје)? Може ли така преку галерија да се порачуваат?
Ул. Првомајска започнува од кладилницата Спорт Лајф во К.Вода, што е кај општината К.Вода, и продолжува накај Драчево. А Мана колку што памтам е негде кај Цементарница (фабрика) во некоја куќа било дуќанчето.
Првомајска мислам дека е булевар и дека е некаде во Кисела Вода, поточно Пинтија. Провери на google maps.