Библиотеката Браќа Миладиновци е и читална? Доколку е,треба ли нешто членска картичка како за во American corner или е слободно како во 1000 книги,во Гтц?
Нaрoде, кoе тaкси се фaќa нaјевтинo нa пoдoлгa релaцијa? кaкo иде тoa сo пoпустите? ( aкo нештo значи: Ми требa зa дo aерoдрoм )
Мислам дека за до аеродром имаат посебни тарифи. Најдобро да се јавиш и да прашаш. Јас со Рива се возам најчесто. Имаат попуст. 15161
Да,во секоја градска библиотека треба да се имаш зачленето со лична карта за да добиеш нивна членска карта за да можеш да ја користиш нивната читална.
Devojki dali nekoja od vas znae dali ima vo jambo od tie plasticnite kutii za sminka so fioki i kolku se pari?Ima li razlicna golemina?
Со членска картичка е, и мислам 100 денари се плаќа месечно...ама нема баш некои пофални зборови за таа читална, пошто ретко можеш да најдеш слободно место. Другарка ми беше лани зачленета и во цел месец еднаш или два пати ако најде место...буквално џабе имаше картичка, ни некој проверува, ни некој контрола води, ни слободно место има...ништо. Најубаво е во 1000 книги, јас кога и да сум пошла наоѓам слободно место, и нема картички, и поубав ми е амбиентот.