@jasmina00 да,има врска домашното воспитување со развојот на чувствата кај една личност бидејќи воспитувањето,исто и друштвото,а не само генетиката имаат улога при градењето на карактерто на една личност и можно е таа да не сака дабиде родител бидејќи нема самодоврба затоа што смета дека нејзините не знаеле да ја сакаат.Мислам дека треба да побара стручна помош за да се осознае себеси,а пожелно е и нејзините да побараат стручна помош како одговорни за нејзината ситуација.Нека направат така бидејќи тоа не може ништо да и наштети,може само да и користи за да се осознае себеси бидејќи досега не успеала поради влијанието на семејството и на околината!
Имам прашање, а не знам во која тема би го вметнала, па затоа пишувам овде...Дали некоја од Вас знае или има дуќанче, продавниче, маркет и сл. каде што можам да продадам бомбоњери, имам околу 30-40 нема шо да им правам. Било какво инфо или контакт телефон е добредојден....Фала ви
Дека некој непознат ќе ти заврши работа, тешко. Тие таквите бомбоњери можеш само по цвеќари, маркети помали, маалски дуќани
Има две, едната е карши градежен пред Еспресо кафичот во зградата, а другата е кога ќе влезеш во пролазот отприлика позади Боди Лајн доаѓа.
Аууу вака по имево полумеморирано како да ми светна сијаличка. 98% тоа е. Сега го симнав и малку различно е од тоа што го имав во памет и ми бара логирања ама веројатно со промена на логото направиле и некои измени во самата програма... баш ќе го прочепкам и ваљда ќе ми врши работа. Мучас грасисас!
Па искрено и кај мене никоаш немало изјави од моите родители дека ме сакаат, ниту јас нив сум им рекла дека ги сакам (ама си ги сакам), нема гушкања, нема бакнувања, али не значи дека не се сакаме, ниту дека тие се лоши родители, напротив предобри се. Ниту мислам дека јас би била лош родител. Желбата за дете не верувам дека потекнува од тоа дали на некој му биле (не)покажувани чувства. Чисто за споредба кажав погоре како е кај мене ситуацијата, додека во семејството на братучетка ми се искажуваше постојано љубов, се некој некого гушкаше, бакнуваше... јас сакам деца, додека она баш и не е заинтерсирана да има дете, а има 34години. И ако не искажеш чувство не значи и дека го немаш истото. ова у некое маалско продавниче ма да мала е веројатноста... толку никој дома не сте по благото? Па и да не сте идат празници ке однесете нешто и вие кај некој
Хахха, абе носиме јадиме, и не може сите пак да се потрошат, а ќе им помине рок, па ова некако најдобро решение ми се виде
Како да си активирам 2ра линија на телефонот? Кога зборам со некој ..јас немам знак никаков дека некој друг ме бара..кај други титка, кај мене не,јас не осеќам ништо..после ми викаат дека не можеле со саати да ме добијат. Прашав во вип , викаат да стиснам *43# и ке се активирало демек.пробав ми вика Service was enabled..
Тоа во телефонот треба да подесиш. Оди во сетингс и побарај некаде Опции за повици или слично, и ќе најдеш каде е втора линија.
Луѓе да се изнајми викендичка, апартманче или шо и да е, за нова година некаде Крушево или Берово, од прилика шо цени се вртат?
Дали знаете каде во скопје да ги најдам производите на ла роше ....ако знаете информирајте ме и за цената на ефаклер дуо+ кремот и ефаклер гелот за миење на лице....итно ми е...благодарам однапред
Во Ани Фарм аптека во Капитол, а околу цените не сум баш сигурна. Се вртеа низ страниците, мислам дека некои девојки спомнуваа неодамна.
Детски сет од капа и шал, со дезени од детски идоли? ( мини и мики маус, дора, маша и медо) На пример, на капата да биде извезена Дора..