Знае некој да ми каже колку чинело високото образование на државните факултети во Македонија во 90тите години па макар и порано? Или од крај било колку што е и сега?
Во 90-тите јас студирав. Имаше државна квота и приватна Државната мислам околу 400 евра (два по 200 евра) Приватната квота беше 2000 евра (два пати по 1000 евра)...ако прва година ја поминеш -2 испити, тогаш за втора место 2000 ке платиш помалку (не ме фаќајте за збор точно колку, ама мислам се изедначуваш со државната ). калабалак беше.
Кај секој тато мајстор е различна цената,али мислам дека се движи буква од 1200 до 1500 ден.а за цело име ти е по ефтино.
Не иде по букви, по големина е ценовникот. Ако тој ти црта тетоважа со големина од 5 х 5, дали една буква или цела азбука ја нац`цкаш, исто ќе платиш. Инаку од прилика од 0 до 5х5 цм е една цена, па како се зголемува големината така расте и цената
Барам предлог за бутици за деца до 13 години кои не се со „набилдани“ цени, значи не мора марка во стилот на Зара и слично, нешто пристојно и убаво по Скопјево....?
Имаше во LCWaikiki викендов,многу убави,горе се кожни (од горниот дел на раката) а кај дланката(во внатрешниот дел)е растеглив материјал.За тач има само на палците и показалците. (се извинувам,ако забегав малце со одговорот)
Незнам искрено ,моја наставничка имаше купено,не прашав за цена(ама и последен пар биле,прашање е дали има)Ќе прашам и ќе ви пишам за еден саат
@Mr. Right Касичките се сместени на горниот кат во делот спроти бебешките седишта. Цената е околу 80 ден. @cresa-jagoda Комплети за возрасни нема. Но, има добар избор на капи и шалови, па можеш да разгледаш и да си направиш комплет од одделни парчиња.
Ако поднесе годинава за лотарија - излекувањето е после 1 мај 2016. Проверката е на линкот да знаеш, бидејќи пристигнуваат смап пораки на маил па немој да се израдуваш предвреме
Цената на капите почнува од 179 ден. па нагоре, на шаловите од 249 ден. а на ракавиците од 119 ден. па до 299 ден.