Дечки, дали има промена во минималната плата ако работодавецот те пријави како дипломирано лице? Или пак останува 9500 ден.?
Нели минималецот беше 10.800 или така нешто ???? таа сум без разлика на образованието во приватен сектор, освен ако нема некоја промена послениве год. ама не верувам.
Не е тoлку, oд кoгa и кaкo не знaм. Амa тoлку е минимaлецoт 9.590. Беше и пoмaлку пa пoсле гo пoкaчијa.
Постои ли некој ташнар или кондураџија кој би можел да ми оправи ташна поточно скршена тока од оние на вртење...?
Има некои апликации(пр. тема за тастатура или нешто слично) кои не ги дава на почетен екран и не можеш да ги отвориш. Тие апликации се всушност како доградба за некоја друга апликација. Исто така и widget апликациите не можеш да ги отвориш, можеш само да ги активираш на почетниот екран.
Дали некој знае каде можам да најдам готови платна за сликање? Имам купувано од Џамбо претходно, ама вчера ги гледав димензиите и ниту една не ми одговара. Ми требаат поголеми
девојки уште ова и не замарам веќе хахах од центар скопје за накај сити мол кој автобус да го фатам и каде точно застанува?
@BadBoysLover Од Рекорд до Сити мол можеш да одиш со 4, 22, 21. Овие одма кај Сити мол застануваат. А со 24 треба или една станица пред Сити мол да се симнеш или кога ќе сврти на раскрсницата лево, па после да се вратиш назад. Не сум сигурна, но мислам дека можеш и со 7, 15.
@Kitten ako si SK pojdi vo Dzambo ili Ramstore kaj konduradziite uste sto nepravat I tasna mi pravele I jakna.......
@AnaKarenina Провери го сајтот, може ќе најдеш такво какво што ти треба http://www.slikarskipribor.mk/slikarski-platna
@AnaKarenina има во Panter mis, се наоѓа во Визбегово во близина на ресторанот за свадби New star. Имаат профил на фб Panter mis gift centar, па разгледај можеби имаат објавено слики со димензии.