Да им помогнам на домаќинките,има и готово лепче со паричка (купечко) Во продавницата кај што пазарам секој ден,делат бесплатни лепчиња....фурната части
@zalosna мислам дека утре би било најправилно да го замесиш. Извини ако те збунив ама не сум многу религиозна, ниту ме интересираат такви работи затоа врска немам.
sakam da prasam kolku e opasna spondilozata i dali bi mozela da vlijae loso kako rizik po zivotot odnosno mozebi prasuvam gluposti no dali moze da bide smrtonosna zatoa sto ne znam a koga imam bolki ne mi se jade nisto ne mi se pravi a nervoza ne prasuvajte .blagodaram
uste edno prasanje ne znam jas mnogu veruvam vo Gospod no sepak ne znam koj pop kazal deka utresniot den e paganski.................ne e ubavo toa neli...................sekoja godina se palat ognovi za badnik, se jade posno i se davaat podaroci na koledarcinja a navecer se pali badnikovoto drvce vo cest nasproti bozik? sto mislite vie?i koj e toj pop sto taka go objasnuva kolede,badnik i nasite sveti praznici.jas mislam ne treba na popovi da se veruva tie nekogas zboruvaat dobro a samite ne go pravat toa?!i uste nesto za mene verbata ne ja izgubil samo GOSPODIN GOSPODIN STEFAN...............moe mislenje e ova
Леле бубаче не ме зезај, толку малтретирање, од средства уште што не стави, прскање, сушење, време губење..... Со еден сјај со вода да ја минеше ќе беше доволно, и да го испрскаш нека е и целото додека не ти се здрви прстот и тоа е Муабетот со силиконите стана "влакно во јајце" во овој случај, еднаш извади малку пудра ако си скептик, наредното веќе ти е апла чисто.
Abe mi mirisa na nesto,tuka e mi stoi nazad vo siseto, vo vikendicata imam cist alkohol pa ke probam i so toa. Rakija mi bese vo plan ama posle ako smrdi
Да беше баба ми жива сега ќе имаше сто и кусур години,а она ми кажуваше дека како дете била коледарка...што значи овој празник и пред 100 години и кусур се славел исто како сега,а тој поп изгледа нема поим што збори. Ја поштувам традицијата ама баш како што ми ја остави баба ми,а не како што кажуваат денешните попови
da i jas taka mislam treba da se neguva tradicijata koj kolku ima cak i bi dodala da se pomogne finansiski nasocijalno zagrozenite za ovie praznici da mozat i tie da si slavat kako sto treba .ne sum bogata no sredno mozam da pominam za praznicive no nekoi i toa ne go mozat pa bi sakala edna slucka da vi kazam nekomu se slucuvalo i so dve farbani jajca da go obelezi VELIGDEN .samo da bide obelezano ,znaci verbata uste postoi iako nekoi ne se finansiski spremni .taka li?
Коледе, леде! паднало греде, утепало деде. Дедо се мачи, баба го квачи, со четири јајца гускини, паткини, шаткини! О. О. коледе! Истражувачите сметаат дека во праисторијата овој ден бил празник поврзан со враќањето на Сонцето од јужните напоредници, по зимската краткоденица. Раѓањето на новото Сонце значело и раѓање или обнова на животот. Подоцна, Христијанската црква го презела овој празник и симболично го поврзала со Христовото раѓање. На прекорот дека Христијаните започнале да го празнуваат денот на Сонцето исто како и паганите, Свети Августин одговорил: „Ние го празнуваме не како неверниците поради Сонцето, туку поради оној што го создал Сонцето“.[2] elisabeta, 6 јануари 2013 e,za ova zboruvam
Поповите сега не ја прифаќаат оваа коледарска песна Гледам дека се пропагира некоја друга,која што црквата вика дека таа е таа права коледарска песна која децата треба да ја пеат А баба ми ме научи дека коледе леде, е таа песна која и она ја пеела како дете
Koja палета така поефтинка би ми ја препорачале за контурирање? За почеток, колку да пробам сакам Spoiler Не знаев кај да го сместам прашањево, па тука
Јас сега си купив палета за контурирање и беше 150ден колку да учам па попотака поквалитетна. Иначе се вика mels.