Има, на први спрат одма лево во пролазчето до ташнарот (ако се качиш по првиот ескалатор гледајќи од плоштад).
Дали банката би правела проблем доколку некој ти прати пари од странство, во смисла да бараат зошто се пратени парите и сл. или нема никаква врска?
@Tinushka Дека знам пред некое време, читав некаде дека вака добиените пари (односно поголема сума) на сметка, ќе требало да се пријават и сл. Но, океј, јас да си прашам
@Summerlover Банката не прави проблеми, но според законските измени за плаќање данок, приходот се пријавува во УЈП и во зависност од висината на средствата се поднесува даночна пријава и се плаќа данок.
@poenta Каде може да се види од која висина минмум би требало да изнесуваат средствата за да се сметаат за пријавување?
Не знам. Ако парите ги подигаш шалтерски, може да ја прашаш службеничката. Ништо не губиш. Јас имам слично искуство со прилив на средства, се обратив кај вработената и ми објасни. Може да прашаш некој што работи книговодство.
http://www.wholesalebuying.com/prod...ycon-package-hip-ol-party-pencil-dress-189434 Дали некоја има порачувано од оваа страна и дали производите стигнуваат?
Врска немаат ни во УЈП, ни во банка. Ти кажувам од лично искуство. Висината на износот на средства кои се пристигнати на твоја сметка во МКД, а кои не подлежат на оданочување, изнесува вкупно 6000€ за една календарска година. Само да нагласам, средствата треба да бидат пратени како подарок од физичко лице; во спротивно - подлежат на оданочување.
Каде може да се најде новиот Правопис на македонскиот литературен јазик? Претпоставувам во книжарниците на Просветно дело, но некој можеби има конкретна информација.
Тоа се листови на кои грчките цариници ги забележуваат влез и излез од ГР. Едно ливче е се додека не се потполни целото. Не би требало да го задржат кај нив, заборавено им е да го вратат изгледа. земи си ново и чувај си го додека не се потполни со печати целото.
Да прашам нешто... Ако "игнорирам" некого, тој нема да може да прегледува мои мислења и да ми праќа лп или?